pátek 7. července 2017

SKRYJSKÁ JEZÍRKA...............

Přístup
Mezi jezírky prochází přes potok po lávce modrá turistická značka. Jezírka jsou po ní přístupná ze 3 km vzdálených Skryjí nebo z opačné strany od Podmokelského mlýna (asi 1,5 km).
Celková délka trasy: 6 km; Terén: rovinatý až mírně kopcovitý;

Cesta ze SKRYJÍ
Skryjská jezírka jsou dvě malá jezírka v okrese Rokycany v Plzeňském kraji v České republice. Leží v nadmořské výšce 270 m. Jsou od sebe vzdálená jen několik metrů a každé z nich má délku přibližně 30 m, šířku 10 m a plochu asi 150 m².
Jezírky protéká Zbirožský potok, který je přítokem Berounky. Horní jezírko leží těsně pod Skryjským vodopádem, zčásti je sevřeno mezi skalami a zčásti je k němu přístup otevřený. Dolní leží o několik metrů níže mezi stromy.





SKRYJE.....malebná vesnička nad Berounkou


Nedaleká obec Skryje spolu se svým půvabným okolím jsou také velmi známé jakožto významné paleontologické naleziště zkamenělin, které proslavil věhlasný francouzský badatel a inženýr Joachim Barrande; ve Skryjích je tomuto tématu věnován Památník Joachima Barranda, pobočka rakovnického Muzea TGM.


Tady náš výlet končí
Marťula

3 komentáře:

  1. Tedy moc krásný výlet. Krásné fotky - dívala jsem se na ně několikrát. Je u nás tolik zajímavých míst!
    Měj hezké další letní dny!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  2. Marti, nádherné místo jste navštívili. Jezírka jsou úžasná a i vesnička je malebná, tam bych se někdy chtěla podívat. Fotky jsou moc povedené a líbí se mi i minulý příspěvek ze statku ve Zbečně. Mám ráda tato stará stavení a jejich vybavení. Musel to být úžasný výlet.
    Zdravím a krásnou neděli přeji. D.

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Marťulko,
    opět naramný výlet.. Krásně jsem se s tebou prošla nádhernou přírodou... Píšu si ne seznam výletů budoucích..😊.... Měj se moc krásně,pa Z❤

    OdpovědětVymazat

VYBRANÝ PŘÍSPĚVEK

LEVANDULOVÉ ♥

Každý rok se těším na voňavá kvítka levandule.......nastal čas..... sklízím a tvořím. Tak tady je moje první levandulové tvoření.......a ...