středa 15. června 2011

Třešně

Našla jsem zajímavý recept  na webu.

TŘEŠNĚ V PÁLENCE

Třešně naložené v třešňovici a cukru. Nálev je ochucen citrónovou kůrou a skořicí.
1 kgtřešní
400 gželírovacího cukru
750 mltřešňovice
4 kstyčinky skořice
proužky citrónové kůry
asi dvě zavařovací sklenice
1. Třešně dobře omyjeme, necháme důkladně okapat, pak je zbavíme stopek
2. Do zavařovacích sklenic na dno nasypeme želírovací cukr a přidáme skořici a citrónovou kůru
3. Do každé sklenice nasypeme připravené třešně
4. Zalijeme třešňovicí, aby všechny třešně byly zatopené a sklenice dobře uzavřeme
5. Uložíme je v chladu a temnu asi na 2 měsíce, aby se cukr důkladně rozpustil, první dny se sklenicemi několikrát zatřeseme.

Doporučení:
Takto naložené třešně nám vydrží až 1 rok!

Další recepty(kliknout na odkaz)

SKLÍZÍME A ZAVAŘUJEME

PEČENÍ S TŘEŠNĚMI

                 

Žádné komentáře:

Okomentovat