středa 15. června 2011

Kedlubny

KEDLUBNOVÉ ZELÍ

Narodila jsem se na Moravě a tam se dělá kedlubnové zelí.My zde doma děláme klasické, a nebo jíme jen tak to kysané.
Při návštěvě příbuzných si pamatuji,že teta toto zelí uvařila a bylo moc moc dobré.Tak jsem hledala na webu a našla jsem bezva recept,který je moc dobrý.


Ingredience

4 větší kedlubny, 1 střední brambora, 1 lžíce hladké mouky, sůl, kmín, 1 lžička cukru, 1 - 2 lžíce octa, 1 menší cibule, trošku oleje na osmažení cibule

Postup

Kedlubny nastrouháme na hrubším struhadle, podlejeme vodou, osolíme, okmínujeme a dáme vařit. Bramboru nastrouháme najemno a smícháme s moukou, je-li to moc husté, zředíme troškou vody (záleží na vodnatosti brambory). Toto vmícháme do kedluben ( po 5 - 10 minutách varu), přidáme na drobno pokrájenou osmaženou cibulku, cukr a ocet, a ještě chvíli vaříme. Nakonec podle chuti dosolíme, osladíme či okyselíme. Podáváme všude tam, kde klasické zelí.

Už rostou bude zelí.

Žádné komentáře:

Okomentovat