pondělí 25. května 2020

PILEA PEPEROMIOIDES............domov,zahrada.



PILEA PEPEROMIOIDES
DOČTETE SE

Pilea peperomioides je stálezelená rostlina z čeledi kopřivovité (Urticaceae) pocházející z provincie Yunnan v jižní Číně. Dorůstá asi 30 cm na výšku i na šířku, je to vzpřímený sukulent s kulatými, tmavě zelenými listy na dlouhém řapíku. Dokonalé kulaté listy přípomínají penízky či palačinky, je proto také známá jako tzv. Chinese money plant nebo palačinková rostlina.





a pár fotek ze zahrady...


Mé oblíbené fuchsie

Levandulový záhon po celé délce chodníku.....kdysi tu byly BUXUSY než je doslova sežral 
ZAVÍJEČ zimostrázový....dlouho jsem přemýšlela, co na toto místo dát.....po pracném odstranění a upravení záhonu to vyhrály právě LEVANDULE.                       

Kontryhel měkký - nenáročná trvalka s ozdobným, svěže zeleným olistěním dorůstá v dobrých podmínkách výšky až 40 cm. Kontryhel ocení vlhkou půdu bohatou na humus na slunci nebo v polostínu, ale snese i přísušek. Žlutavé květy v květenstvích zdobí rostlinu po celé léto až do podzimu, jsou vhodné k řezu. Hodí se na okraje a lemy keřových skupin či trvalkových záhonů, k vyplnění ploch mezi trvalkami, do skalek a skalnatých partií, k vodním plochám.


FÍKOVNÍK

Mějte hezké dny
Marťula

2 komentáře:

  1. Krásné, krásné zákoutí. Marťulo, zajímal by mne ten fíkovník, ten přezimuje na zahradě? Asi ne, že?
    Ála

    OdpovědětVymazat
  2. Je radost dívat se na Tvoje fotky!
    Hezký den!
    Hanka

    OdpovědětVymazat

VYBRANÝ PŘÍSPĚVEK

LEVANDULOVÉ ♥

Každý rok se těším na voňavá kvítka levandule.......nastal čas..... sklízím a tvořím. Tak tady je moje první levandulové tvoření.......a ...