FOCACCIA

by - května 06, 2020


INGREDIENCE
Na těsto potřebujeme:
350 ml teplé vody,1/2 kostky čerstvého droždí,2 a 1/2 lžičky soli, 500 g hladké mouky
já jsem si přidala ještě pokrájené olivy.
Na připravu těsta používám pekárnu.Vykynuté těsto je lepkavé
Mouku jsem dávala 1/2 pšeničné a 1/2 pšeničné  chlebové(babiččina volba).

Dále jsem potřebovala
pokrájená sušená rajčata,rozmarýn,bazalku, olivový olej a česnek.

Na plech s pečícím papírem jsem rozprostřela těsto, (ruce pomoučnit a nebo namočit do vody)
je dost lepkavé....1až 3 cm tloušťku,potom nechat ještě čtvrt hodinky nakynout.....do těsta jsem pak udělala dolíčky...do nich dala kousek bazalky a sušená rajčátka.....prostě jak má kdo rád.

A  šup do předem vyhřáté trouby na cca 190-200 stupňů.Pečeme tak něco kolem 15-20 minut dle vaší trouby dozlatova.
Po upečení jsem horké potřela olivovým olejem..... do kterého jsem přidala česnek.





Tuto placku jsem chvíli před dopečením natřela česnekovou omáčku,posypala strouhaným sýrem,pokladla plátky vajíčka....přepůlená rajčátka a nechala chvilku zapéct.
MOC DOBRÉ



Tak si nechte chutnat, a mějte se
MARŤULA


You May Also Like

3 komentářů

  1. Hmi, to vypadá velmi dobře.

    OdpovědětSmazat
  2. Ta vypadá výborně! Já jsem si myslela, že je vždy třeba zalít horou oleje a to se mi moc nezamlouvalo, tak jsem ráda, že to jde i bez toho a stačí ji jenom potřít :) Nevím, jestli jsem to dobře pochopila - těsto se umíchá, nechá se vykynout, pak se dá na plech a nechá se ještě 15 minut? Nemám pekárnu, takže bych to dělala ručně :)

    WantBeFitM

    OdpovědětSmazat

Instagram