Kvásek
První den se kvásek založí....pak se dokrmuje
Smícháme mouku(žitnou) s vodou 1:1...vody může být i trochu víc
Já dala do sklenice....zamíchala a položila víčko....nezavírat....necháme odpočívat,nejlépe při stále stejné teplotě
2 den-krmení kvásku by mělo být přibližně ve stejný čas jeho založení......žitné mouky přidávám tolik , jako při zakládání kvásku ....plus stejné množství vody.
3 -4 den ....postup stejný.
5 den jsem ....kvásek nechala odpočívat a 6 den jsem odebírala na rozkvašení....
Chleba se povedl a byl dobrý.
Mějte se hezky Marťula
Zrovna se chci pokusit kvásek si založit, tak uvidím zda se mi povede. Moc bych chtěla péct kváskový chléb.
OdpovědětVymazatÁla
Určitě vydržet a vyzkoušet
Vymazathezký víkend
Úžasný chléb, Moc se ti povedl, díky za inspiraci, běžím zadělat na kvásek :-D
OdpovědětVymazatDěkuji....tak ať se povede
VymazatChleba, co vypadá jako z pekárny a chutná určitě mnohem líp. Obodivuji. Já neměla odvahu se do toho někdy pustit.
OdpovědětVymazatJá také dlouho pokukovala, četla,hledala a pak vyzkoušela....tak uvidíme jestli kvásek nezahubím....už se mě to povedlo.....nezanevřela jsem a znova založila.
VymazatMěj se hezky Marťula
Ahojky Marťulko,
OdpovědětVymazatjednou jedinkrát jsem si koupila kvásek a pekla kváskový chlebik... nedopadl podle představ.Tak teď zkusím podle tebe znovu a uvidím 😉 ..moc děkuji a měj se moc krásně.Z🖤
Jo,jo ono je to jak kdy....prostě se musí zkoušet....někdy se povede, někdy je to horší....kvásek jsem si zakládala znovu....předcházející jsem nějak špatně krmila....tak se pokazil.
VymazatHezký víkend Marťula
Pořád se snažím upéct chléb, aby vypadal jako z pekárny. Zkouším jeden recept za druhým, ale stále není dle mých představ. Aspoň ten kvásek se mi daří, ale dál odhadnout opravdu dobrou mouku a další poměr surovin je prostě věda, klaním se všem pekařům :-)
OdpovědětVymazatJo to je,ale určitě na to přijdeš....já také pořád zkouším.
VymazatHezký víkend Marťula
V Hradišti jsme chleba hodně pekli.Po přestěhování se stále chystám a chystám a odkládám:-)Recept určitě vyzkouším.Krásný den
OdpovědětVymazatTak jo,pak napiš jak se povedl.....receptů je hodně.
VymazatMňam, děláš mi chutě. Pekla jsem si kváskový chléb několik let. Teď se snažím pečivo jíst, co nejméně.
OdpovědětVymazatJo,jo.....také občas pečivo vysadím,ale vždy se k němu vrátím,ale snažím se malé množství.
VymazatMěj se hezky Marťula