KVÁSEK......DOMÁCÍ CHLÉB

by - února 05, 2019

Kvásek
První den se kvásek založí....pak se dokrmuje
Smícháme mouku(žitnou) s vodou 1:1...vody může být i trochu víc
Já dala do sklenice....zamíchala a položila víčko....nezavírat....necháme odpočívat,nejlépe při stále stejné teplotě
2 den-krmení kvásku by mělo být přibližně ve stejný čas jeho založení......žitné mouky přidávám tolik , jako při zakládání kvásku ....plus stejné množství vody.
3 -4 den ....postup stejný.
5 den jsem ....kvásek nechala odpočívat a 6 den jsem odebírala na rozkvašení....

Chleba se povedl a byl dobrý.



Mějte se hezky Marťula

You May Also Like

14 komentářů

  1. Zrovna se chci pokusit kvásek si založit, tak uvidím zda se mi povede. Moc bych chtěla péct kváskový chléb.
    Ála

    OdpovědětSmazat
  2. Úžasný chléb, Moc se ti povedl, díky za inspiraci, běžím zadělat na kvásek :-D

    OdpovědětSmazat
  3. Chleba, co vypadá jako z pekárny a chutná určitě mnohem líp. Obodivuji. Já neměla odvahu se do toho někdy pustit.

    OdpovědětSmazat
    Odpovědi
    1. Já také dlouho pokukovala, četla,hledala a pak vyzkoušela....tak uvidíme jestli kvásek nezahubím....už se mě to povedlo.....nezanevřela jsem a znova založila.
      Měj se hezky Marťula

      Smazat
  4. Ahojky Marťulko,
    jednou jedinkrát jsem si koupila kvásek a pekla kváskový chlebik... nedopadl podle představ.Tak teď zkusím podle tebe znovu a uvidím 😉 ..moc děkuji a měj se moc krásně.Z🖤

    OdpovědětSmazat
    Odpovědi
    1. Jo,jo ono je to jak kdy....prostě se musí zkoušet....někdy se povede, někdy je to horší....kvásek jsem si zakládala znovu....předcházející jsem nějak špatně krmila....tak se pokazil.
      Hezký víkend Marťula

      Smazat
  5. Pořád se snažím upéct chléb, aby vypadal jako z pekárny. Zkouším jeden recept za druhým, ale stále není dle mých představ. Aspoň ten kvásek se mi daří, ale dál odhadnout opravdu dobrou mouku a další poměr surovin je prostě věda, klaním se všem pekařům :-)

    OdpovědětSmazat
    Odpovědi
    1. Jo to je,ale určitě na to přijdeš....já také pořád zkouším.
      Hezký víkend Marťula

      Smazat
  6. V Hradišti jsme chleba hodně pekli.Po přestěhování se stále chystám a chystám a odkládám:-)Recept určitě vyzkouším.Krásný den

    OdpovědětSmazat
    Odpovědi
    1. Tak jo,pak napiš jak se povedl.....receptů je hodně.

      Smazat
  7. Mňam, děláš mi chutě. Pekla jsem si kváskový chléb několik let. Teď se snažím pečivo jíst, co nejméně.

    OdpovědětSmazat
    Odpovědi
    1. Jo,jo.....také občas pečivo vysadím,ale vždy se k němu vrátím,ale snažím se malé množství.
      Měj se hezky Marťula

      Smazat

Instagram