úterý 27. června 2017

VYSOKÉ TATRY.........podruhé

DOČTETE SE

Lomnický štít je s nadmořskou výškou 2634 m druhá nejvyšší hora Vysokých Tater a Slovenska. Vrchol již není přístupný po turistické stezce, je však možné využít lanovku ze Skalnatého plesa, nebo si zaplatit výstup se zkušeným horským vůdcem. Vrchol proto patří mezi nejnavštěvovanější vrcholy Vysokých Tater. Nachází se zde nejvýše položená meteorologická stanice na Slovensku.


Skalnaté pleso je morénové pleso ve Vysokých Tatrách na Slovensku v nejnižším místě Skalnaté doliny. Má rozlohu 1,23 ha, je 212 m dlouhé a 85 m široké. Dosahuje maximální hloubky 2 m (podle některých zdrojů až 4,2 m) . Leží v nadmořské výšce 1754 m.
OBSERVATOŘ SKALNATÉ PLESO





Mějte krásný den
Marťula


5 komentářů:

  1. Opět krásné. Moje vzpomínka na lyž.výcvik s ekonomkou. To už je tak dávno. Jakousi vedlejší cestou jsme sjeli tenkrát Hrebienok. Sama tomu dnes nevěřím, protože lyžování se nestalo mojí vášní.
    Hezký den!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  2. Marti, tak to je nádhera! Na Slovensku jsem nikdy nebyla, ale hodně mě to láká, protože ta příroda tam je neskutečná... :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Měli jste krásné počasí, muselo to být moc fajn. My byli na Lomničáku v srpnu a nahoře byla na zábradlí námraza :-) a krajina se nám schovala do mraků.

    OdpovědětVymazat
  4. Tatry jsou krásné a nádherně jsi to vyfotila....

    OdpovědětVymazat

VYBRANÝ PŘÍSPĚVEK

LEVANDULOVÉ ♥

Každý rok se těším na voňavá kvítka levandule.......nastal čas..... sklízím a tvořím. Tak tady je moje první levandulové tvoření.......a ...