neděle 9. dubna 2017

DNEŠNÍ PROCHÁZKA


Dnes opět krásný den......hezké počasí nás vylákalo na procházku.....do nedalekého Průhonického parku.To je snad jediný kus přírody který zde máme.....no, takové bezva místo procházkové, kde můžete pozorovat měnící se přírodu v ročních obdobích......teď se mění po zimním spánku......a je to nádhera.....je to bezva místo k odpočinku....třeba po dopolední práci na zahradě a čištění jezírka,ale o tom až příště.



Při naší procházce parkem také můžeme narazit na 4 osamělé stromy, které zde byly vysázeny na počest Beatles a podle „legendy“ až se jejich koruny spojí, spojí se opět i Beatles, čehož se myslím už bohužel nedočkáme...


Tady na obrázku
ANEMONE NEMOROSA-SASANKA HAJNÍ
OXALIS ACETOSELLA-ŠŤAVEL KYSELÝ




KONIKLEC OBECNÝ


MAGNÓLIE-ŠÁCHOLAN

Pokud chcete vědět jak se všechny kytičky na obrázcích jmenují navštivte TYTO STRÁNKY

Pod zámkem u rybníka na nás jukala vyhřívající se na sluníčku pěkná vodní želva.......kdysi jsme měli čtyři.....asi takto veliké.

Po schodech k zámku
Zde naleznete mnoho bylinek
Výhled na rybník





LYSICHITON AMERICANUS-KAPSOVEC AMERICKÝ
je tato žlutá rostlina.......moc mě zaujala.



Tak a tady moje procházka končí
Mějte se hezky a dobře vykročte do nového týdne.........jsou před námi 
VELIKONOCE

MARŤULA


8 komentářů:

  1. Marťulo, krásná procházka, krásné pokoukání!
    K.

    OdpovědětVymazat
  2. Průhonický park je hezký vždycky, ale na jaře zvlášť. A doporučuji i Dendrologickou zahradu - ta taky stojí za procházku (tady můžeš kouknout, jak jsem ji v létě viděla já - http://werka13.blog.cz/1608/dendrologicka-zahrada-pruhonice)
    Nevím, kde přesně bydlíš, ale i ne moc daleko od "mého" sídliště se dají najít i další hezká místa k procházkám, kde je na co koukat - po zelené od Uhříněvsi k Pitkovické stráni a k Petrovicím, po červené z Průhonic do Křeslic, Milíčovský les a rybníky, okolí Hostivaře. I když je fakt, že se tu v okolí pole mění na parcely a přbývají domky i domy... (některá místa, kam zavítám s delším odstupem skoro nepoznávám).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Stáňo
      Děkuji.......do dendrologické zahrady taky chodíme,ale tam nemůže pejsek.Miličovský les znám jezdila jsem přes něj do práce....na kole.Na Hostivař se jezdíme koupat....taky na kole.

      Ale....... po zelené od Uhříněvsi k Pitkovické stráni a k Petrovicím, po červené z Průhonic do Křeslic,......tak tam musíme zajít.

      Vymazat
  3. Hezká jarní procházka!
    Hanka z Podkrkonoší

    OdpovědětVymazat

VYBRANÝ PŘÍSPĚVEK

LEVANDULOVÉ ♥

Každý rok se těším na voňavá kvítka levandule.......nastal čas..... sklízím a tvořím. Tak tady je moje první levandulové tvoření.......a ...