sobota 20. června 2015

Památky

Volný víkend se musí využít.Takže jsme se vydali na výlet.Sice počasí ráno když jsme vyjížděli nic moc,ale přesto jsme to riskli a jeli.
Nevím co mě to napadlo,no prostě jsem si vzala dosti nevhodnou obuv na výšlap,to mě došlo až dost pozdě.Že bych unesla nějakou bundu, a ne jen svetřík, je věc druhá,ale co...nakonec jsem vše zdolala a zima mě nebyla, příště se polepším.
Co bylo hlavní, počasí se vydařilo.Výhled z Hazmburku do okolí byl nádherný.Viditelnost dobrá,trochu to nahoře fičelo,ale šlo to.Výšlap nahoru cca.. 3/4 hodinky,dolů to šlo již lépe......ale ty boty.


HAZMBURK
(z WEBU)
Do dalekého kraje viditelná zřícenina hradu se tyčí na holém čedičovém suku (na tom, co zbylo z pradávné sopky) a na rozdíl od stromovím porostlého Řípu, jenž sedí v rovině na východě, je zde výhled kol dokola do širého kraje. Výhled si můžete ještě vylepšit výstupem na Bílou věž (hrad má dvě vysoké věže a hádejte, jak se jmenuje ta druhá) – vidět je krásně i památná hora, dlící na východě zpravidla v lehkém mlžném oparu. Když by (dejme tomu) praotec Čech minul Říp a pokračoval dál na západ, mohl naši vlast omrknout třeba právě z Hazmburku. Že tak neučinil, usadili se zde místo Čechů Lučané (tedy alespoň podle „tak řečeného“ Dalimila), kteří pak vedli luckou válku proti českému knížeti Neklanovi.
Pokud vylezete až nahoru, naskytne se vám překrásný výhled do krásné krajiny.


Státní zámek LIBOCHOVICE....vše potřebné se dočteteZDE 
Nádherný park
v takzvaném „anglickém“ slohu.
Dnes  to zde byla samá nevěsta a chvíli před námi skončila doslova pohádková svatba.






Vodní hrad Budyně nad Ohří


Hezký sobotní večer
Marťula


1 komentář:

VYBRANÝ PŘÍSPĚVEK

LEVANDULOVÉ ♥

Každý rok se těším na voňavá kvítka levandule.......nastal čas..... sklízím a tvořím. Tak tady je moje první levandulové tvoření.......a ...