sobota 3. ledna 2015

Sedací vak

DOČETLA JSEM SE

Do sedacích vaků se používají jako náplň polystyrenové kuličky. Tyto kuličky je možné na trhu najít také pod označením EPS kuličky. Jedná se o drobné několikamilimetrové kuličky z expandovaného a tvrzeného polystyrenu jehož hustota se pohybuje obvykle mezi 10 a 20 gramy na litr. Tento interval také určuje míru slehnutí kuliček vlivem používání v průběhu času. Čím hustší kuličky jsou, tím méně se při používání slehávají (zmenšují svůj objem) a díky tomu, je není nutné tak často dosypávat, tak abychom udržely sedací vak stále stejně plný. Vzhledem k velmi různým cenám na trhu za kuličky různé hustoty je toto kritérium velmi důležitým prvkem při výběru sedacího vaku nebo náplně do něj.
Látka od MRÁZE
Tuto látku mám již doma delší dobu,chodila jsem okolo obchodu a za výlohou jsem jí spatřila.Padla mě do oka  a tak jsem se pořád rozmýšlela co bych z ní mohla ušít? Nějakou dobu ležela ve skříni  a teď jsem našla její využití.
Dostala jsem od dcery vak, který již byl na několika místech zašívaný,látka na něm vzala za své a nechtěla ho vyhodit,,,Na něco ty kuličky použij" povídala.No a mě problesklo hlavou.........ušij nový potah........kočičkový.
No jó,ale látky bylo málo,tak jsem zaštrachala a vyndala silnější přehoz barvy smetanové a použila jej na něj.

Pozorně jsem proštudovala střih na starém vaku, vzala látku,tužku a metr a počala měřit,upravovat,stříhat,špendlit a pak sedla ke stroji a šila a šila, až byl obal na vak hotov.
Vzala starý vak,muže a šli jsme ven .........přemýšleli jsme, jak obsah starého vaku dostat do nového.
Ustřihli jsme vršek starého vaku ve špičce,tu jsme nasadily do otvoru dna nového obalu (je na zip) a pomalu sypali,no moc to nešlo a pak jsem dostala nápad.Jaký? No prostě jsem ručně musela oba otvory kolem dokola přišít na sebe a pak to bylo za chvíli přesypáno.Kuličky jsou opravdu tak drobounké,jsou neporušené,tak snad vak bude dál sloužit.Plno jich ale zůstalo nalepeno ve vaku starém,ale nevadí.I tak to množství stačilo.


No a tady je naše dnešní dílo 

Ještě zbylo i na(povlak) polštářek a srdíčko.


Třeba jste někdy nad ušitím vaku přemýšleli a zdálo se vám to těžké.........nebojte se toho,nic to není.
Tak, a teď se jdu do něho uvelebit a odpočívat, třeba s háčkem v ruce.
Hezký večer Marťula




6 komentářů:

  1. Paráda Marti, jsi šikulka:-) Já ty kuličky vždycky přesypávám před barákem, to je děs, když se ti to doma rozsype:-)))

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Ajko
    No je mě jasný,právě jsme to taky dělali na zahradě.Snad to vydrží.

    OdpovědětVymazat
  3. Je krásný, já teď stříhám deku a chci zkusit pletený, po těch kuličkách se musím někde podívat :-))

    OdpovědětVymazat
  4. Sedací vaky se mi vždycky líbili a touží po něm už dlouho dobu. A tenhle kočičkový, tak to je originál a jen tak nikdo mít doma stejný mít nebude! :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Hezké odpočívání přeji, je hezky kombinovaný....
    Jana

    OdpovědětVymazat

VYBRANÝ PŘÍSPĚVEK

LEVANDULOVÉ ♥

Každý rok se těším na voňavá kvítka levandule.......nastal čas..... sklízím a tvořím. Tak tady je moje první levandulové tvoření.......a ...