pondělí 20. května 2013

Dlouhá procházka zahradou

Na první fotografii jsou lilie.Mám z nich radost.Dostala jsem je od KVĚTUŠKY poslala mě je vlastně dvakrát,ale loni mě nějak nevyšly.Nevím proč, když letos ano.Vysvětluji si to, jen snad proto, že v místě kde jsem je měla se propadla trochu zemina (jsme u potoka).Podezdívka se krapet vodou podemlela a došlo k propadu zeminy.Jsem zvědava jak pokvetou.Milušce ještě jednou moc děkuji.

No, na druhém snímku jsou pnoucí jahůdky.Snad z nich něco bude.Mám je nově,poprvé a ještě jsem je takto nepěstovala.Mají krásně růžové květy,a jak je vidět na obrázku plody budou podlouhlé.
Dostala jsem  tři modré kastrůlky k osázení. V posledním je žlutá maceška.
Sezení pod třešní a kousek našeho domečku.
Zahradní zákoutí a okrasný ČESNEK
Tady něco ze skalky u jezírka a loňský nový TRUBAČ
Směs květů zahrady.
Pohled na vchod do domu.V rohu jsou v truhlíčkách PEPINA

No, a taky něco uvnitř a to v podobě opět květin-fialek vypěstovaných z lístků.Dvě z nich ještě nekvetou.Ta u berušky je tmavě modrá.Beruška je koupená!!!Není to má práce.Malování na kameny.Maluji si velikou,tak jsem sama zvědavá na výsledek.
Nádherné květy orchidejí
No není to nádhera?
No a tady další květ Ibišku.Jednoduchý,ale stejně hezky jako ty ostatní.

Tady končí dnes procházka mou zahradou a nejen jí,prostě mám ráda květiny.

Marťula


4 komentáře:

  1. Marti, to byla nádherná procházka ... jestli můžu, opět se stavím a projdu se s tebou.
    Krásné dny ... Věra

    OdpovědětVymazat
  2. Jéé, to je fakt dlouhá procházka:-))
    Ty pnoucí jahody by mě docela zajímaly. Manža o nich pořád mluví, ale nějak si nedovedu představit, že se jahody šplhaj vzhůru jak hrášek:-))
    Osázené hrnce jsou božíííí a takové posezení pod třešní, to musí být paráda ...Pepino jsem taky kdysi zkoušela, ale nic, vůbec to nekvetlo:-)) a týý jo, koukám že máte i vlastní studnu:-)))
    Ajka

    OdpovědětVymazat
  3. Moc krásná zahrada a květinky doma jůůůů))))A baráček jak z pohádky)))Taky jsem vložila fotečky mé zahrady ke mě)))A doma mi to taky vše kvete je to prostě radost)))Moc pozdravují papapapa)))

    OdpovědětVymazat
  4. Nádherná zahrada, Marťulko! S kytkama to prostě umíš!
    Moc zdravím, Helena

    OdpovědětVymazat

VYBRANÝ PŘÍSPĚVEK

LEVANDULOVÉ ♥

Každý rok se těším na voňavá kvítka levandule.......nastal čas..... sklízím a tvořím. Tak tady je moje první levandulové tvoření.......a ...