úterý 26. července 2011

♥Hibiscus schizopetalus (Ibišek dřípený)♥

Tento druh Ibišku je asi vzácný.Mám ho již dlouho a kvetl jen jednou.Chtěla jsem ho již několikrát vyhodit.Letos jsem ho dala ven a vůbec se ho nevšímala,až včera jsem zaregistrovala že se na vrcholech objevují poupata.Jsou trochu jiná než ostatní Ibišky.S tímto druhem Ibišku jsem se poprvé setkala v Botanické zahradě v Liberci a pak již nikde.Snad ani koupit se nedá.

(Napište prosím do komentáře jestli ho někdo vlastníte jak o něj pečujete a zda vám kvete.)
Děkuji všem.

4 komentáře:

  1. Marťule
    http://www.jetelickov.info/fotogalerie/Zahrada/Doma/img00020.htm
    a kvete mi každý rok..cca 2 - 3 květy...sem tam pohnojím a ostříhám...jinak nic...koupila jsem ho tady
    http://www.laelia.cz/pokojoveibisky/ibisekpokojovy-hibiscusschizopetalus[858]?ItemIdx=20

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Evi
    Díky za odpověď,jestli všechny poupata vydrží je jich asi 10.Díky a měj se.Podívám se

    OdpovědětVymazat
  3. Zaujali ma kvety toho tvojho ibiška, ešte som také nikdy nevidela. Sú veľmi zaujímavé. Ja mám doma na lodžii Hibiscus - ApricotBrandy, ktorý ma zatiaľ obdaroval len dvomi kvetmi. Puky, ktoré má, totiž odpadnú tesne pred rozkvitnutím. Polievam ho, tak nerozumiem, čo tomu kvetu chýba. Neviem, či odpadnutie pukov nezapríčinil vietor, ktorý nám tu v poslednom období fúka veľmi často a veľmi silný. Okrem tohto mám už roky ďalšiu čínsku ružu - tak ich volám ja - mala by mať červený kvet, ale tá mi ešte ani raz nekvitla. V minulom roku som sa začala pokúšať pestovať na lodžii sýrske ibišteky, ale tie mi ešte do takej veľkosti, aby mali aj puky, nenarástli.
    Prajem veľa radosti z kvietkov!

    OdpovědětVymazat

VYBRANÝ PŘÍSPĚVEK

LEVANDULOVÉ ♥

Každý rok se těším na voňavá kvítka levandule.......nastal čas..... sklízím a tvořím. Tak tady je moje první levandulové tvoření.......a ...