úterý 26. června 2018

ZE ZAHRADY



A zase je tu čas levandule..........u nás na zahradě jí najdete ve velkém množství.....její květy jsou nádherné a obsazené čmeláky.
A ta její nádherná vůně!Dočetla jsem se,že je snad 40 druhů levandulí.....mezi nejkvalitnější patří LEVANDULE LÉKAŘSKÁ

Co lze z levandule tvořit.......TŘEBA SRDÍČKO....PALIČKY....A MNOHO DALŠÍHO



DOČTETE SE


Popis Trubač popínavý "Flamenco" - červený


Trubač popínavý Flamenco (Campsis radicans Flamenco) je nádherná, opadavá liána rostoucí do délky 3 - 6 m. Velké (5 - 7 cm), sytě červené květy připomínající trumpety zdobí rostlinu celé léto. Trubač Flamenco je vhodný k plotům, pergolám nebo jiné opoře. Tato odrůda začíná rašit poměrně pozdě (někdy až konec dubna), proto jí po zimě dejte čas a vyčkejte než se objeví pupeny. 

NÁVOD NA PĚSTOVÁNÍ:Trubač patří mezi nenáročné, popínavé rostliny. Rostlinu sázíme do propustné, zásadité, humózní půdy. V létě je vhodné rostlinu přihnojovat hnojivem na podporu kvetení. Stanoviště volíme slunečné nebo polostinné. Po zimě když už nehrozí jarní mrazíky můžeme provést řez, při kterém odstraníme staré, zaschlé, poškozené větve a rostlinu seřízneme do požadovaného tvaru. 







LETOS JE OPRAVDU OBALENÉ

HORTENZIE


NEMÁTE NĚKDO TUTO KVĚTINU
nevím zda je to pokojovka?
begonie......

GLOXÍNIE

Gloxínie je krásná po celou dobu květu a po několik týdnů se stále rozvíjejí nová poupata. Poté, co dokvetou ta poslední, začne rostlina rychle žloutnout a sesychat. V této době ji přestaneme zalévat. Rostlina se zatahuje do hlízy a další pěstování je už možné jen z těchto hlíz.


PŘEJI KRÁSNÉ DNY
MARŤULA

1 komentář:

VYBRANÝ PŘÍSPĚVEK

LEVANDULOVÉ ♥

Každý rok se těším na voňavá kvítka levandule.......nastal čas..... sklízím a tvořím. Tak tady je moje první levandulové tvoření.......a ...