TĚSTO NA ŠTRŮDL

by - ledna 04, 2018



CO BUDEME POTŘEBOVAT:
500 g hladká mouka
250 g másla
2 lžíce octa
1 čaj soli
2 dl šlehačky

Na vál prosejeme hladkou mouky.....nastrouháme na hrubo ztuhlé máslo....přidáme 2 lžíce octa,1 čaj.lžičku soli a 2 dl šlehačky.
Vše zpracujeme v těsto,které na vále hněteme cca 5 minut......těsto se nelepí.....rozválíme jej a třeba srolujeme nebo překládáme.......dáme do ledničky odpočinout na dvě hodiny.Po dvou hodinách jsem těsto ještě jednou propracovala.....uložila zpět do lednice.... po dalších cca dvou hodinách těsto vyndala....nechala trochu povolit,tak aby se dalo rozválet a udělala klasicky štrůdl.


Dobrou chuť

MARŤULA




You May Also Like

5 komentářů

  1. Recept vypadá dobře, doufám že až ho budu chtít vyzkoušet tak ho u tebe najdu:)
    hezký den

    OdpovědětVymazat
  2. What a wonderful recipe. As an Austrian girl I love strudel. :) Happy happy New Year and all my best
    Elisabeth

    OdpovědětVymazat
  3. Zdravím, díky za recept, ukládám, Kája.

    OdpovědětVymazat
  4. Marti, tenhle receptík na štrúdlové těsto také dělávám, to nám chutná. :-)
    A co mi chutná ještě víc je sádlové těsto, sama jsem ho ještě nedělala, ale kdysi přinesla kamarádka na ochutnání štrúdlík z tohoto těsta a moc jsme si pošmákli, to byla fakt dobrota! :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Výborný recept, když nemám zakoupení listové těsto, tak dělám těsto skoro úplně stejné. Je to těsto vysloveně lahodné.

    OdpovědětVymazat

Google+ Followers

Instagram