neděle 8. května 2016

ZOO PRAHA

Dnešní nádherné počasí.......návštěva ZOO PRAHA
Co více psát.......podívejte se na foto právě z dnešní ZOO.

ZOO PRAHA
Gaviál indický je kriticky ohrožený a jedinečný krokodýl mimořádné ochranářské hodnoty. Jedná se o vůbec nejvzácnějšího velkého živočicha indického subkontinentu. Cílem projektu je zabránit jeho vyhynutí.


Takto se mě podařilo GAVIÁLA vyfotit(je to přes sklo).

MEDVĚD LEDNÍ
Jo jaro je jaro......
VARAN ANTRACITOVÝ
HRABÁČ KAPSKÝ
(co se dočtete)
Silné drápy prozradí, že dovede skvěle hrabat. Knoflíkovitý konec čenichu zase napoví, že ráda ryje v půdě. Nejoblíbenější pochoutkou této labužnické pohodářky jsou červi.
Hrabáči působí jako tvorové z jiné planety – však si také vědci dlouho lámali hlavu s jejich zařazením. Přes den hodně času prospí, protože jsou noční tvorové – v zoo je proto můžete nejčastěji zastihnout v pelíšku umístěném u skla, stulené jeden k druhému. Ve skutečnosti jsou to ale nesmírně bystrá a činorodá zvířata.
CO SE DOČTETE:
Populární pár hrochů obojživelných v pražské zoo přivedl na svět své třetí mládě. Malý sameček se narodil 28. ledna a pražská zoo tak slaví další chovatelský úspěch. Pro Slávka s Maruškou je to jejich třetí odchovávané mládě, tentokrát poprvé v novém Pavilonu hrochů, otevřeném v roce 2013. 
GORILÍ MLÁDĚ


PRAŽSKÉ SLŮNĚ
(co se dočtete)
Janita porodila po 639 dnech březosti své první slůně. Novorozený sameček se svým příchodem na svět zapsal do historie pražské zoo, protože je vůbec prvním slůnětem, které se tady nejen narodilo, ale bylo zde také počato. Otcem je Mekong, který slůně zplodil ještě před svým odchodem do holandského Emmenu.


LEV INDICKÝ
Dočtete se 
Naši skupinku lachtanů tvoří samec Meloun, jeho maminka Julinka a samičky Bára, Wendy a Abeba se svým mládětem. Lachtani jsou neobyčejně inteligentní a hravá zvířata, pro které by snad největším nebezpečím byla nuda.
Dobře vykročte do nového pracovního týdne.
Marťula



8 komentářů:

  1. Marti, díky za procházku a nádherné fotografie...dnešní den byl jako malovaný..a určitě bylo krásně i zvířatům v ZOO. Měj se moc hezky..Inka

    OdpovědětVymazat
  2. Marti, moc krásná procházka s tebou. Fotíš opravdu parádně. Moc pěkné záběry. Včera bylo opravdu krásně. Měj krásný, sluníčkový týden. Z❤

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji
      Snažila jsem se.Bylo toho ale hodně přes sklo a překvapilo mě,že fotky docela vyšly.
      Hezký den Marťula

      Vymazat
  3. Ahoj Marti, děkuji za překrásnou podívanou. Fotečky jsou parádní.
    Měj se krásně a přeji prima týden.

    OdpovědětVymazat
  4. Krásná fotoreportáž,,,V Praze jsem v ZOO ještě nebyla...Ale v létě bych to chtěla napravit...Pěkný týden Ilča

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji
      Určitě se jeď podívat,stojí to za to.Je to hezká procházka a pokoukání.
      Hezký den Marťula

      Vymazat

VYBRANÝ PŘÍSPĚVEK

LEVANDULOVÉ ♥

Každý rok se těším na voňavá kvítka levandule.......nastal čas..... sklízím a tvořím. Tak tady je moje první levandulové tvoření.......a ...