sobota 26. září 2015

ZOO CHLEBY


ZOO CHLEBY byla založena v roce 1997.
Z WEBU ZOO(použito)

HISTORIE
ZOO Chleby byla založena 5. června 1997. Vznikla na základech předchozí soukromé sbírky zvířat, kterou měli manželé René a Dana Fraňkovi tehdy ještě v Úvalech u Prahy. Jak se kolekce rozšiřovala o atraktivní exotické druhy (amazoňan rudoocasý, ara hyacintový, dvojzoborožec indický, tukan pestrý apod.), přitahovala stále větší zájem veřejnosti. Lidé se často chodili kochat vzácnými bažanty, jeřáby, papoušky, tukany... Malý prostor zahrady rodinného domu přestal vyhovovat, bylo nutné hledat nové místo – ne pro soukromý chov, ale již s cílem vytvořit malou soukromou zoo.
Více se dočtete :ZDE 


Dnes jsme se do této ZOO vydali s naším vnukem Adámkem.
Počasí nám přálo. Adámek má zvířátka rád, a tak je se zaujetím pozoroval .....hlavně geparda ....bylo mu divné,že má svou postel a  pak sledoval když dostal nažrat.
Dlouhá zastávka byla u morčátek........ty se mu líbili moc.
Chtěl by dvě.......tak jsme ho ponoukali,že napíšeme spolu  Ježíškovi......no nevím.....snad až bude větší.Je mě jasné,že by je chtěl nechat u babičky  a dědy.
Obdivoval Surikaty,k těm hned běžel jak je spatřil.Byli za sklem,doma když jsme si prohlíželi fotky tak se smál  že je na ní dvakrát....vpravo.....připomnělo mu to ,,Kluka z plakátu"....my na něj před spaním spolu koukáme.
Líbili se mu i rybičky v jezírku......a nám samozřejmě také.
Úprava je zde moc hezká.....osázená postel s nočními stolky,hrnce,kastroly,konve........a mnoho jiného.


I děti si zde přijdou na své
Výlet jsme zakončili obědem v Poděbradech a návštěvou pradědečka.

Až budete mít čas  a pojedete okolo,zastavte se  zde
MARŤULA


3 komentáře:

  1. tak to jste si krásně užili :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ahojky.Koukám,že jste byli taky za zvířátkama.V Zoo Chleby jsme taky byli,ale už je to delší doba a koukám,že se to tam hodně změnilo.

    OdpovědětVymazat

VYBRANÝ PŘÍSPĚVEK

LEVANDULOVÉ ♥

Každý rok se těším na voňavá kvítka levandule.......nastal čas..... sklízím a tvořím. Tak tady je moje první levandulové tvoření.......a ...