středa 6. května 2015

Ze zahrady


Zahrada dostala po dnešku bezva vláhu.
Po včerejším výletu,kdy bylo opravdu nádherné počasí se mě dnes  zastesklo po zahradě.A tak hnedka po obědě, šup na ni.Kbelíček,motyčku,rukavice a jde se na to!Plevel pěkně povyrostl,narcisky a tulipány odkvétají,tu a tam je potřeba něco nakypřit.........vždyť to znáte.
Nádherná srdíčka
Dočtete se
Potřebují propustnou, humózní, výživnou půdu s dostatkem vláhy, teplé, chráněné stanoviště v polostínu, ale snesou i výsluní.
Zálivka musí být pravidelná, ale nesmíme přelívat, protože to nemá ráda a ani přílišné suchu jí nesvědčí. Při manipulaci musíme být opatrní. A sázíme mezi trvalky, které v létě zakryjí její prázdné místo.
Nově koupená na trhu.
Bylinky
Rozmarýna,tymián,oregano,bazalka,meduňka,máta,levandule....................no prostě bylinky.
Určitě každý z vás kdo má zahrádečku má i bylinky......ať již petržel,libeček,pažitku,......no a pak ty ostatní.
U mě najdete velké množství máty peprné......každoročně dělám sirup.Už mám nakoupeny citróny,limetky .Může se přidat i meduňka.Z včerejšího výletu jsem si přivezla rozmarýnku.....na sušená rajčátka a i maso.Nesmí chybět ani oregano.
Rebarbora opět nezklamala,roste doslova před očima.
A tak dnes jsme poprvé měli buchtu(piškot).Koláč by byl lepší,ale až příště.K ní dobré kakao.

Hezký večer všem Marťula



2 komentáře:

  1. Marti nádherná zahrada a bylinky jsou parádní ... jsem také bylinkový maniak :))) všechny musím mít . Šárka

    OdpovědětVymazat
  2. Marti, krasnu zahradku mas :-) a tie srdiecka su perfektne...rebarboru som este neskusala, mozno je najvyssi cas ochutnat :-) no a na bylinkovu zahradku sa velmi tesim, tak snad sa jej bude u mna darit, ked si ju vysadim :-)

    OdpovědětVymazat

VYBRANÝ PŘÍSPĚVEK

LEVANDULOVÉ ♥

Každý rok se těším na voňavá kvítka levandule.......nastal čas..... sklízím a tvořím. Tak tady je moje první levandulové tvoření.......a ...