středa 16. října 2013

Popis kytičky na polštářek.......


Kytičku uděláme dle obráz.popisu a dále pokračujeme -otočíme do rubové strany a do krátkého sloupku uháčkujeme pev.oko,poté 4řet.oka a opět další pevné oko do kr.sloupku.Toto opakujeme kolem dokola celkem(12)
Opět otočíme na líc-uháčkujeme pevné oko.Do první dirky-okénka uháčkujeme 3dl.sloupky,3 řet.oka,3sloupky.(první dl.sloupek nahrazujeme 3řet.oky)
Do druhé a třetí dírky-okénka uháčkujeme po4.dl.sloupcích a další okénko je opět jako první.Háčkujeme kolem dokola,řadu uzavřeme(protažením ok).Máme vytvořen čtverec.
Další řada a ostatní následující se háčkují tak ,že uháčkujeme zase 3řet.oka(jako 1dlou.sloupek)pokračujeme dl.sloupky  až do rohu k dírce do které uháčkujeme 2dl.sloupky, 3řet.oka,2dlou.sloupky a pokračujeme dále dl.sloupky k dalšímu rohu  a vše opakujeme do konce , oka protáhneme a háčkujeme další a další řady do požadované velikosti.

Vnitřní kytička
uháčkujeme řetízková oka....podle velikosti kytičky a síly materiálu.
Další řada...do čtvrtého řetízkového oka uháčkujeme 7dl.sloupků(celkem je jich osm),2řet oka vynechat,do dalšího kr.sloupek,2vynechat do dalšího 8dl.slpoupků.To celé opakovat do konce řady.
Udělat kytičku a přišit do prostřed kytičky ve čtverci.

2 komentáře:

  1. Veľmi pekný blog, nádherné ručné práce, klobúk dolu. Ja háčkovať neviem,ale keď vidím tú nádheru tak veru ľutujem ,že som sa to nenaučila.
    Rena

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Marti!
    Za návod na kytičku moc děkuju,snad najdu čas na to,abych se do ní pustila.
    Moc tě zdravím a přeju ti pěkný víkend!

    OdpovědětVymazat

VYBRANÝ PŘÍSPĚVEK

LEVANDULOVÉ ♥

Každý rok se těším na voňavá kvítka levandule.......nastal čas..... sklízím a tvořím. Tak tady je moje první levandulové tvoření.......a ...