pátek 13. září 2013

Od všeho trochu

Právě rozkvetlý květ leknínu.Květ se drží nad vodou na stonku a vytváří nádherný odraz na vodní hladině.Možná už je letos poslední.Pomalu a jistě se budeme zase připravovat na podzim a vzpomínat na krásné letošní letní dny plné slunce.Na dovolenou a tak.......Bude více času na nějaké to posezení z háčkem,jehlicemi nebo u šicího stroje.

Výlet


ZOO PARK ZÁJEZD(použito z webové stránky)


Jsme malý, ale zaběhnutý zoopark s více než 30 druhy zvířat. V obci Zájezd, 10km severně od pražského letiště, chováme zvířata od roku 1998. Pro veřejnost jsme náš areál zpřístupnili 1. května 2010 a od té doby jej stále rozšiřujeme. Uvidíte u nás například slunící se skupinky tří druhů lemurů, klokany, kočkodany nebo velblouda Áju. Líbí se u nás nejen návštěvníkům, ale i zvířatům, což ukazuje mnoho našich úspěšných odchovů.





Již jednou jsem zde vkládala orchideje, které vlastním a že jich není málo.Některé kvetly,jiné zase rozkvétají.Obdivuji u některých obří květy a doslova hrozny květenství.
Stále a  bohatě kvetou. 
Všechny jsou moc hezky barevné,ale mou favoritkou je bílá se žlutým prostředkem. a pak tmavě vínová(vlevo na obrázku).Dárek od kolegyň.Doufám,že mě ještě dlouho budou zdobit moje okénka.
Ještě že mám širší parapety.Letos jsem všechny přesadila,nějak se rozrostly a květníky jim byly malé.Stále hnojím na list a jednou týdně je posazuji do lavůrku z vodou na cca 2.hod.
Adámek a zvířátka .Maxík má Adámka moc rád .Snaží se ho hlídat,následuje ho na každém kroku,ale občas se radši dívá zpovzdálí a to když ho Adámek potahá za ocásek.Jinak jsou kamarádi.Koho má ale Adámek také rád je kocour Mates.

Astry a cinie
Letní sucha dala rostlinkám aster a cinií dosti zabrat,až teď začaly rozkvétat.
Dozrávají plody Pepina a hroznové víno.
Stále kvete citrus .
Přeji všem hezké dny plné pohody
Marťula


5 komentářů:

  1. Marti, to jsem se pokochala - u Vás je nádherně, všechno ještě krásně nakvetlé a úžasná pohoda ... Hezký konec týdne, pa Maru

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj děkuji.Konec týdne mám pracovní,ale nedá se nic dělat.

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj děkuji.Konec týdne mám pracovní,ale nedá se nic dělat.

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj Marti, páni, to je příspěvek - překrásné kytičky, je vidět, že s tvou péčí se mají opravdu báječně, parádní typ na výlet a jako bonus Adámek - roztomilý kulíšek.
    Měj se moc hezky, zdravím, Helena

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj Marti!
    Moc tě zdravím a chválím,jak ti všechno překrásně kvete!
    Od orchidejek,přes leknínek,až po astry a cinie.
    No a Adámek,ten roste jako z vody!

    OdpovědětVymazat

VYBRANÝ PŘÍSPĚVEK

LEVANDULOVÉ ♥

Každý rok se těším na voňavá kvítka levandule.......nastal čas..... sklízím a tvořím. Tak tady je moje první levandulové tvoření.......a ...