sobota 18. srpna 2012

Zámek Zruč nad Sázavou,

Dnešní nádherné počasí nás opět vylákalo na výlet do vzdálenosti zhruba 70km.od našeho bydliště.Podle nadpisu již víte kde jsme byli.Musím říci,že jsem byla doslova překvapená jak ze samotného zámku(stavby)tak i parku a okolí.Opravdu se bylo na co dívat.Na zámku se konají i svatby.V parku je moc hezký altán,jezírko a nádherné smuteční vrby.Je zde i psí hřbitov.
Absolvovali jsme II. dlouhý prohlídkový okruh a součástí prohlídkového okruhu je výstup na zámeckou věž.
 Do zámecké věže je nutno vystoupat přesně 100 schodů
.
Z webu:
Zámek Zruč nad Sázavou, původně středověký hrad významného rodu pánů z Kolovrat, koncem 18. století vyhořel a v 19. století byl romanticky přestavěn, čímž získal svou dnešní podobu. Nachází se uprostřed udržovaného parku, do kterého jsou zakomponovány i zbytky opevnění někdejšího hradu. Objekt je částečně využíván městským úřadem a část - včetně vyhlídky na věži - je přístupná veřejnosti. Památka, která návštěvníka nezklame.




Věžní prostor a nádherný výhled do okolí.
Více fotek naleznete v záhlaví webu.
Děkuji za pozornost a hezký zbytek víkendu.

2 komentáře:

  1. Nějak si nemůžu vzpomenout, jestli jsem tam kdy byla, Marti.
    Ale krása to je, hlavně ta fotka jezírka.
    Přeju hezký večer, pa Helena

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Marti, moje máma se učila na obuvnické škole ve Zruči, ale, že je tam zámek a tak pěkný mi nikdy nevyprávěla. Měla bych se tam někdy zajet podívat až budu mít cestu kolem. Měj se hezky, Simona.

    OdpovědětVymazat

VYBRANÝ PŘÍSPĚVEK

LEVANDULOVÉ ♥

Každý rok se těším na voňavá kvítka levandule.......nastal čas..... sklízím a tvořím. Tak tady je moje první levandulové tvoření.......a ...