čtvrtek 17. května 2012

♥Pletení na špulce♥

Kdo si ještě vzpomíná z doby školní,hodina ručních prací- na pletení na špule?Já tedy jo,a vím, že mě to docela bavilo.
A tak jsem se rozhodla to opět vyzkoušet, asi i z toho důvodu,že zde na vašich webech je hodně háčkovaných podložek pod hrnečky,a ty se dají  vytvořit i z této ruličky, když se ze zadní strany sešívá.
Rulička-jak jsem si ji nazvala se dá dělat různě barevná.(vypadá to opravdu moc hezky).Použití je asi dosti-velikosti se meze nekladou.
Určitě se mnozí z vás vzpomenou.

Špulka,4hřebíčky(dle obrázku),dále protáhnout (vlnu nebo....)otvorem,omotat hřebíčky.Pak vedeme vlnu před hřebíčkem,  a háčkem očko na hřebíčku přetáhneme přes vedenou vlnu-můžeme popotáhnout za prostrčený konec vlny cívkou,.

Tady na obrázku vlevo je krásně vidět vlna vedená za hřebíčkem,popotažené očko které nabereme háčkem a přetáhneme přes vlnu a hřebíček.


No a zde ukázka kousku pletené ruličky a pak je již na vás co z ní uděláte.

Jak jistě víte a mnohé i sledujete mé pokračování háčkovaných čtverečků na přehoz,tak zde další pokrok.

Skoro všechny čtverečky co jsem teď měla uháčkované jsem pospojovala dohromady, a pro lepší představu jsem celý kus namočila, a nechala uschnout,(abych věděla co to vlastně udělá).
Vypadá moc hezky a tak jsem se rozhodla ,že dílo dokončím.Mám ještě 9 přaden z předcházející objednávky,ale musela jsem objednat další várku.našla jsem na internetu za 19kč.(ceny jsou opravdu různé,někde chtějí i 26 a více).
Pilně se snažím každý den(pokud je čas)hlavně večer u televize umotat alespoň 3čtverečky.Teď není problém neboť je venku opravdu zima.

No a opět něco z mé květeny.




No a tady naši mazlíčci.
Mates si oblíbil pergolu(snad se o víkendu již dodělá)

14 komentářů:

  1. Děkuji všem za milé komentáře

    OdpovědětVymazat
  2. TO už taky málokdo umí. My jsme na to měli z NDR takovou dutou panenku dřevěnou. Dnes už nejsou ani dřevěné špulky. Přehoz vypadá moc hezky. Já váznu. Dělala jsem něco jiného - dárky a je práce venku....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Katko
      dřevěné špulky se dají koupit na netu.Já jsem je dostala.Je to zajímavé pletení.teď se ale opravdu věnuji poctivě čtverečkování.Mám sice nějaké věci na dodělání-tak uvidím.

      Vymazat
  3. Ahoj Maerti, jsem ráda, že jsi připomněla pletení na špulce. Také jsem to kdysi pletla, ale už jsem to zapomněla. Čtverečkováníje mor, znám to. Tvá deka je už teď krásná.
    pěkný večer IVA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Ivo
      Díky a na té špulce mě to napadlo již dříve když jsem dostala na těchto špulkách nitě od staroušků.No a jak tak brouzdám po různých webech, tak jsem si vzpoměla, že jsem si jako dítě ve škole dělala dečku(tehdy byla zelenočervená z vlny)na deku jsem sama zvědavá.

      Vymazat
  4. Čtverečkování ti jde úžasně-ta deka bude dokonalá,už ted ten kousek vypadá nádherně!Michaela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj a zdravím.
      Děkuji a opravdu vypadá podle mých představ,ale je na nií ještě hodně práce.

      Vymazat
  5. Ahoj Marti! Na špulce jsem plést nikdy nezkoušela, ale vypadá to jako pletení na prstech. Čtverečkování ti jde pěkně od ruky. Jak se jmenuje ta příze, ze které háčkuješ?????

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Květuško
      Děkuji ti moc,příze se jmenuje Laguna-je bezva.Jo a ty lilie už vylézají,já je dala asi hluboko.Tak uvidíme.Mám taky pocit že je přestěhovaly myšky.

      Vymazat
  6. Marti, u tebe se daří všemu, viď - kytkám, zvěři, práce přibývá jedna radost (z jaké příze je ten přehoz?),...
    Moc děkuji za kurz pletení na špůlce, asi to opráším :o)
    Hezké odpoledne, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Helenko
      je to z příze Laguna.taky z toho háčkuje Blanka.

      Vymazat
  7. Ahoj Marti, opět zkouším , tak uvidíme

    OdpovědětVymazat
  8. jo podařilo se, asi na podesáté. Tak snad už se to prorazilo. Pravidelně k Tobě ráda nakukuju.Sleduju Tvé čtverečky na přehoz i stavbu pergoly, přeju Ti, aby vše zdárně pokračovalo, zahrádka krásně dál kvetla a zvířátky moc nezlobili.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Veru
      no vidíš že se to povedlo,není problém v tom přihlášení? Nebo výběru,já jsem už i vypustila kontrolní slovo a přístup jsem dala pro všechny.Jinak ti děkuji a my jdem pracovat na té pergole.

      Vymazat

VYBRANÝ PŘÍSPĚVEK

LEVANDULOVÉ ♥

Každý rok se těším na voňavá kvítka levandule.......nastal čas..... sklízím a tvořím. Tak tady je moje první levandulové tvoření.......a ...