úterý 29. května 2012

♥♥Ani autem,ani na kole,ani pěšky♥♥

Dnes jsem sedla na mou Babetku a frčela směr mého bývalého bydliště.Je to pěkný kousek cesty vesničkami.Bylo krásné počasí, a přede mnou den volna.Již dlouho slibovaná návštěva příbuzných se tak mohla uskutečnit.Cestou jsem pořídila pár fotografií a zde jsou.


Toto je DŮM ATIS(kliknete-li na název uvidíte vnitřní prostory).


Zde je ŠTIŘÍNSKÝ ZÁMEK







Informace z webu,,Zámek Berchtold"

DĚTSKÝ RÁJ v zámeckém parku nabízí KRÁSNÝ VÝLET a hotelovým hostům, firmám, rodinám s dětmi a pejsky i jednotlivcům jedinečnou příležitost strávit příjemně a zároveň aktivně volný čas. Na více jak 70 místech objevíte různé pohádkové postavy, peklo s čerty, perníkovou chaloupku s Ježibabou, medvědí rodinku v životní velikosti, nová zvířátka v mini ZOO a stálou výstavu skřítků, strašidýlek a víl od objevitelky pohádkové země Vítězslavy Klimtové. Dále tu pro Vás máme stálou expozici s 24 miniaturami známých českých hradů a zámků. Najdete zde na jednom místě např. zámky Lány a Červenou Lhotu nebo hrady Karlštejn, Kost, Kokořín či Orlík – skvělé pro děti. Dále zříceninu Trosky a v krásné přírodě zasazené podhorské chalupy s krásnými skřítky. Z historických objektů můžete spatřit kostel z nedalekých Hrusic, známý z kreseb Josefa Lady, lipanskou mohylu a pomník Horymírova koně Šemíka z Neumětel.



Cíl mé cesty
(okolí mého bývalého bydliště)

Ještě jsem chtěla na jednu návštěvu,ale bylo dosti hodin a kazilo se počasí.Tak zas příště.



4 komentáře:

  1. Nádhera,úplně to láká vyrazit si na výlet!Michaela

    OdpovědětVymazat
  2. Marti, krásné fotky. Na Berchtold bysme chtěli letos s dětma vyrazit ... Věra

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Marti, bydlíš v krásném kraji.
    Jana

    OdpovědětVymazat
  4. KRÁSNÉ FOTEČKY --výlet musel být prima :o) Martina

    OdpovědětVymazat

VYBRANÝ PŘÍSPĚVEK

LEVANDULOVÉ ♥

Každý rok se těším na voňavá kvítka levandule.......nastal čas..... sklízím a tvořím. Tak tady je moje první levandulové tvoření.......a ...