středa 11. května 2011

Africká kopřiva




Jednoletka okrasná listem ve velké škále barev není náročná na pěstování. Ve velké nádobě či na záhoně dokáže narůst za sezonu i do metrové výšky. Vyžaduje velmi vydatnou zálivku, přemokření jí ale škodí. Po krátkém přischnutí a následné zálivce se rostlina rychle zotaví. Vrcholky rostliny s nasazujícími poupaty je vhodné pravidelně zatipovat, rostlina se vám úžasně rozvětví.

Tady jsou dvě loňské kopřivy-nikdy bych nevěřila jak se nádherně rozrostou a jsou doslova obří.Proto jsem je letos scháněla.Ne a ne až dnes jsem na ně natrefila v Bauhausu.Takže jsem ráda a doufám,že budou tak hezké jako loni.Letos mám čtyři barvy.

6 komentářů:

  1. Dnes jsem narazila na Vaše úžasné kopřivy, chtěla jsem se zeptat, jestli v květináči máte jen jednu rostlinu nebo víc a jestli jste nějak zaštipovala.
    Zdravím
    Věra

    OdpovědětVymazat
  2. Kopřiva byla jedna a takto narostla,pouze sem zalévala a občas pohnojila.Nic jiného.

    OdpovědětVymazat
  3. mám kopřivu doma.můžu letnit venku,nebo je venkovní a pokojovka rozdíl?
    děkuji. Květa

    OdpovědětVymazat
  4. dobrý den
    můžete mi prosím poradit kde koupit různé barvy kopřiv.kde jste koupila vy?
    u nás v okolí jsem prohlédla 4zahradnictví,OBI,GLOBUS a nemají tam žádnou.
    moc děkuji za radu.Jana

    OdpovědětVymazat
  5. Dobrý den,
    mám stejný dotaz jako předchozí. U nás v okolí Havlíčkova Brodu jsem kopřivěnky také nikde neviděla. Z výsevu ze sáčku směs barev mi vyroste mnoho rostlin stejné barvy nejvýše dvou. Neznáte radu? Marie

    OdpovědětVymazat
  6. Děkuji za komentáře
    Kopřivy kupuji v oddělení BAUHAUS,ale teď je již na ně pozdě.Měli je tak asi v červnu a dříve.Tehdy byly i ostatní truhlíkovky,muškáty,petuňky aj...sortiment květin.
    Ze semen jsem je nikdy nepěstovala.Takže vám neporadím.Marťula

    OdpovědětVymazat

VYBRANÝ PŘÍSPĚVEK

LEVANDULOVÉ ♥

Každý rok se těším na voňavá kvítka levandule.......nastal čas..... sklízím a tvořím. Tak tady je moje první levandulové tvoření.......a ...