úterý 9. srpna 2011

♥Kámen♥

Cestou zpět z dovolené jsme se zastavili  v Pelhřimově a také na hradě Kámen.


Z webu:
Původní gotický hrad byl založen ve 13. století a nazván po pozoruhodném skalisku, na němž byl vystavěn.
 Vzhledem k tomu, že hrad byl v havarijním stavu, bylo postupně přikročeno k jeho celkové opravě (která však nebyla také zrovna zdařilá)  a jednáno o jeho dalším využití pro kulturně výchovné účely.  Po rekonstrukci hlavních objektů a vybudování nových expozic byl hrad opět otevřen pro veřejnost dne 22. června 1974 jako muzeum jednostopých motorových vozidel. V letech 1964 až 2002 byl hrad Kámen zřizován ONV, později Okresním úřadem v Pelhřimově. Od 1. 1. 2003 je hrad Kámen příspěvkovou organizací Kraje Vysočina.


Okolí zámku je nádherně upraveno.

Dále je zde expozice motocyklů
 Sbírka je každoročně doplňována a v detailech obměňována. V současné době je ve středověkých zdech hradu Kámen vystaveno 46 motocyklů, kol a pět desítek doplňujících sbírkových předmětů.
 Všechny exponáty jsou názorným dokladem věčného snu a upřímné snahy českých tvůrců o technickou dokonalost, rychlost a eleganci dopravního prostředku, který spatřil světlo světa před více než sto dvaceti lety.




2 komentáře:

  1. kÁMEN ZNÁM,BYLI JSME TAM PŘI DOVOLENÉ V tÁBOŘE A MOC SE NÁM TAM LÍBILO.tEHDY JSME SJEZDILI snad všechny hrady a zámky v okolí....Jemniště,Konopiště,Bechyni,Kozí hrádek,Choustník......

    OdpovědětVymazat
  2. Hm tak to jste taky toho navštívili.Od Konopiště jsem bydlela 15km.

    OdpovědětVymazat

VYBRANÝ PŘÍSPĚVEK

LEVANDULOVÉ ♥

Každý rok se těším na voňavá kvítka levandule.......nastal čas..... sklízím a tvořím. Tak tady je moje první levandulové tvoření.......a ...