Našla jsem zajímavý recept na webu.
TŘEŠNĚ V PÁLENCE
Třešně naložené v třešňovici a cukru. Nálev je ochucen citrónovou kůrou a skořicí.
1 kg | třešní |
400 g | želírovacího cukru |
750 ml | třešňovice |
4 ks | tyčinky skořice |
proužky citrónové kůry | |
asi dvě zavařovací sklenice |
2. Do zavařovacích sklenic na dno nasypeme želírovací cukr a přidáme skořici a citrónovou kůru
3. Do každé sklenice nasypeme připravené třešně
4. Zalijeme třešňovicí, aby všechny třešně byly zatopené a sklenice dobře uzavřeme
5. Uložíme je v chladu a temnu asi na 2 měsíce, aby se cukr důkladně rozpustil, první dny se sklenicemi několikrát zatřeseme.
Doporučení:
Takto naložené třešně nám vydrží až 1 rok!
SKLÍZÍME A ZAVAŘUJEME
PEČENÍ S TŘEŠNĚMI
Žádné komentáře:
Okomentovat