pondělí 13. června 2011

Na procházce

Zatím co Maxík očuchává  místečka, já fotím.Jdeme okolo pole kde je zaseto obilí, a v něm, no co jiného než vlčí mák.Co jsem ale postrádala je chrpa.Kombinace modré a červeného vlčího máku je nádherná.


                                                           Na mezi je hodně Třezalky tečkované
Z mnoha léčebných možností třezalky jsou na prvním místě nemoci jater a žlučníku, žaludeční vředy, velké množství žaludeční kyseliny, poruchy močových cest a pomočování dětí. Čaj z třezalky je velmi dobrý na nervy – uklidňuje, má příznivý vliv na psychiku, pomáhá se zbavit depresivních stavů, stresu, strachu, úzkostí, neurózy a nespavosti. Je dobrý i při srdečních nemocech, hlavně chronických. Zlepšuje krevní oběh až do krevních vlásečnic a je vhodný i do čajových směsí při všech menstruačních poruchách a při problémech v klimakteriu.

BEZINKY

Bezinkový sirup

Suroviny:

30 květů bezinek
2 kg cukru
100 g kyseliny citronové
3 citrony
2 l vody

Postup

Květy bezinek vytřepeme(bývá tam různá havěť),opláchneme vodou a necháme okapat.Ve vodě (2 l)´si rozpustíme cukr, necháme zchladnout a nalijeme na květy. Přidáme šťávu z jednoho citronu a 2 citrony nakrájíme na kolečka a ještě přidáme kyselinu citronovou-necháme 24 hodin louhovat!
Po uplynutí doby vezmeme třeba punčochu, (něco hustého) a přecedíme do lahví. Z uvedeného množství máme 2 litry sirupu.
Stránka s recepty-Bezinky( klikněte na odkaz)


A nakonec nádherná vůně JASMÍNU(kliknout na odkaz)
No a tady je náš Maxík

Žádné komentáře:

Okomentovat

VYBRANÝ PŘÍSPĚVEK

LEVANDULOVÉ ♥

Každý rok se těším na voňavá kvítka levandule.......nastal čas..... sklízím a tvořím. Tak tady je moje první levandulové tvoření.......a ...