CO BUDEME POTŘEBOVAT:
500 g hladká mouka
250 g másla
2 lžíce octa
1 čaj soli
2 dl šlehačky
Na vál prosejeme hladkou mouky.....nastrouháme na hrubo ztuhlé máslo....přidáme 2 lžíce octa,1 čaj.lžičku soli a 2 dl šlehačky.
Vše zpracujeme v těsto,které na vále hněteme cca 5 minut......těsto se nelepí.....rozválíme jej a třeba srolujeme nebo překládáme.......dáme do ledničky odpočinout na dvě hodiny.Po dvou hodinách jsem těsto ještě jednou propracovala.....uložila zpět do lednice.... po dalších cca dvou hodinách těsto vyndala....nechala trochu povolit,tak aby se dalo rozválet a udělala klasicky štrůdl.
Dobrou chuť
MARŤULA
Recept vypadá dobře, doufám že až ho budu chtít vyzkoušet tak ho u tebe najdu:)
OdpovědětVymazathezký den
What a wonderful recipe. As an Austrian girl I love strudel. :) Happy happy New Year and all my best
OdpovědětVymazatElisabeth
Zdravím, díky za recept, ukládám, Kája.
OdpovědětVymazatMarti, tenhle receptík na štrúdlové těsto také dělávám, to nám chutná. :-)
OdpovědětVymazatA co mi chutná ještě víc je sádlové těsto, sama jsem ho ještě nedělala, ale kdysi přinesla kamarádka na ochutnání štrúdlík z tohoto těsta a moc jsme si pošmákli, to byla fakt dobrota! :-)
Výborný recept, když nemám zakoupení listové těsto, tak dělám těsto skoro úplně stejné. Je to těsto vysloveně lahodné.
OdpovědětVymazat