neděle 22. května 2016

Nědělní odpolední procházka

Počasí opravdu dnes přálo a tak jsme  vyrazili opět směr park......jak jinak než s Maxíkem,který se vždy nesmírně těší.
Zamiloval si vodu a tak jsme mu pořád opakovali.....vodička bude.Procházky on má moc rád.
I nám procházka po včerejší rodinné oslavě narozenin přišla vhod.Počasí na které jsem tak dlouho čekala je a snad  již vydrží.
V tomto období je park nádherně nakvetlý, a tak nejen počasí, ale i květena láká na procházku parkem.....však návštěvnost byla hojná.


Louka...........není to již taková louka jako pamatuji za mého dětství......taková přirozená,kde rostly kopretiny,zvonky, kohoutek luční ,lupiny ......aj.
S holkami jsme si lehly do vysoké trávy a dlouho klábosily.......otrhávaly okvětní lístky.......má mě rád......nemá mě rád.
Nebo jsme natrhaly květinky domů do vázy........byla to snad nejhezčí kytka.
Z pampelišek a sedmikrásek pletly věnečky........a co se nasušily léčivek do školy........pamatujete na hluchavku,jitrocel kopinatý,jahodník,maliník,bez..........byla jiná doba.
Svého času jsem znala jak se jmenuje kdejaké kvítí........to vše ze školy.......učitelka,vlastně tehdy i ředitelka školy vyučující přírodopis vytáhla atlas který tehdy obsahoval tuším 120 obrázků květin.My jsme chodili k tabuli ,ona otáčela obrázky,  a my jsme se museli všechny naučit nazpaměť.
Jo,jo ale bylo to dobré........hodně si jich pamatuji.

A teď si prohlížejte sami.








Hezký pozdrav z Průhonického parku.
a
Dobře vykročte do nového pracovního týdne.

Marťula


5 komentářů:

  1. Díky za pohled do jarního Průhonického parku. Na jaře už jsem tam nebyla hodně dlouho. Naposled na loni na podzim a předloni na Nový rok...

    OdpovědětVymazat
  2. Marti moc krásnou procházkou jsi nás provedla. Opravdové sluníčkové jaro. Určitě už vydrží ☺ Také jsem si zavzpomínala na školní sběry léčivek a sušení přesličky na balkoně.☺ Doba opravdu dávno minulá☺Měj se moc hezky a krásný nový týden. Z❤

    OdpovědětVymazat
  3. Marti, krásné, Průhonice jsou krásné v každém období...
    Posílám pozdravy, Helena

    OdpovědětVymazat
  4. Pěkně si nás provedla rozkvetlými Průhonicemi ♥ Iva

    OdpovědětVymazat
  5. Moc pěkné, v Průhonicích jsem zatím nikdy nebyla. Děkuji za procházku :)

    OdpovědětVymazat

VYBRANÝ PŘÍSPĚVEK

LEVANDULOVÉ ♥

Každý rok se těším na voňavá kvítka levandule.......nastal čas..... sklízím a tvořím. Tak tady je moje první levandulové tvoření.......a ...