úterý 2. června 2015

U nás na zahradě

Po pracovním víkendu dva dni volna,které dneškem končí.A tak včera šup na zahradu......posekat,obhlédnou co kde kvete nového a samozřejmě tu a tam vytáhnout nějaký ten plevel.
Počasí je sice trochu jiné než jsem očekávala,ale co naděláte.Chvíli slunce,pak se zatáhne a zaprší,a tak pořád kolem dokola.Ani dnes to není zatím jiné, až na ten déšť.....zatím bez něj,ale co není může být.Přesto všechno je posezení venku příjemné.

Je potřeba vyčistit jezírko......máme nového nájemníka......žabičku.Nechtěla se nechat vyfotit,schovávala se pěkně v žabinci.
Clematis.....také zdobí pergolu obřími květy,není jich moc,ale jsou moc hezké.

Pomalu začíná rozkvétat stolistá růže.Naše růže sousedí s pergolou. V době plného květu nádherně voní.
Dočetla jsem se:

Aktivní fytolátky růže stolisté napomáhají zastavovat průjem, nadměrně silnou menstruaci, zlepšují potíže trávicího ústrojí, a pozitivně pomáhají při nespavosti. Pomáhají ochraňovat játra, srdce, slezinu, svaly, sliznici žaludku a střev. Napomáhají udržovat správnou hladinu cholesterolu, optimální složení střevní mikroflóry a harmonizují centrální nervový systém. Rovněž pomáhají eliminovat riziko vzniku ledvinových kamenů, zvýšené tvorby modřin, revmatu, aterosklerózy a alergií. Růže stolistá tonizuje organismus, omezuje riziko vzniku smutku a deprese.

Ještě mám loni nasušenou.Její barva  a vůně zůstala v uzavřené sklenici takřka stejná.

Tak se mějte hezky  a pokud možno sluníčkově a doufám,že víkend bude krásný........mám volno.
Marťula






2 komentáře:

VYBRANÝ PŘÍSPĚVEK

LEVANDULOVÉ ♥

Každý rok se těším na voňavá kvítka levandule.......nastal čas..... sklízím a tvořím. Tak tady je moje první levandulové tvoření.......a ...