pondělí 29. června 2015

Na kole


                                              Já, a kolo začínáme být zase kamarádi.
Dnes ráno jsem se vracela z práce domů,počasí nic moc,trochu pršelo a bylo zataženo,tak jsem si říkala.....Kde je to slibované teplé a slunné počasí?
Dočkala jsem se, a tak jsem odpoledne vyndala kolo, sedla,vzala foťák a jela.Kdo navštěvuje můj web ví,že mám ráda přírodu,kytičky,zvířátka........a plno jiných věcí.
Tentokrát jsem jela sama,ale nevadilo mě to.Seděla jsem na břehu rybníka a sledovala labutě a kačenky,byly u  mě hodně blízko a tak jsem je
.fotila a jim to vůbec nevadilo.Bylo tam tak dobře,že se mě ani nechtělo jet dál.
Bylo nádherně, slunce se odráželo na vodní hladině.

                                                    Obloha byla nádherně modrá s mráčky.
Cyklostezky u nás vedou převážně  mezi poli,na jehož okraji naleznete vlčí máky,chrpy,heřmánek a ostrožku polní.Málem bych zapoměla na třezalku.Tak jak za mého dětství.

Z webu:
Třezalka tečkovanáTřezalka byla od nepaměti považována za kouzelnou a léčivou bylinu, uplatňující se i v magii a při léčbě nejrůznějších chorob, počínaje ochranou před bleskem a konče náměsíčností. V malých žlázkách obsažené červené barvivo hypericin, nazývané „krev sv. Jana“, má zřejmě hlavní podíl na tom, že třezalka byla opředena řadou pověr. Mléko koz či krav, které spásly větší množství třezalky, se hypericinem zbarví do růžova, což ve středověku nemohlo být vyloženo jinak, než že krávy dojí krev, protože byly uhranuty. Byl to zajisté dobrý důvod k tehdy oblíbeným honům na čarodějnice.


Cestou zpět jsem se zastavila pro muže v práci,ten shodou okolností jezdí na kole též a právě i do ní.Má to kousek.

To modré Ostrožka polní.Já mám tu zahradní.
Na to vysoké obilí určitě zajdu.
Tak jsem měla příjemné odpoledne v přírodě, a vůbec mě nevadilo, že jsem byla sama.Máte to také někdy tak.
Ještě zítra mám volno,tak uvidím zda třeba zase někam nepojedu.
Hezký večer, mějte se Marťula

5 komentářů:

  1. Nadherne zabery Marti...uzi si volno a maj sa krasne :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Ať hledám, jak hledám, tak u nás v okolí třezalka neroste nebo jsem slepá :o)
    Přeji pěkný zbytek volného dne. Petra

    OdpovědětVymazat
  3. Krásné fotečky. Letos jsem na kole skoro nejela a to v sobotu jedeme na cyklodovolenou s partou kamarádů ( bude nás asi 40). Tak to nevím. jak to zvládnu.

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj,máte krásné stránky,chtěla bych zkusit sušení růže,nemám sušičku,myslíte,že to půjde i na půdě,na novin.papíru?Levanduli mám také,ale zdá se mi ,že moc nevovní,je možné,že jsem koupila nějaký druh,méně vonící,nebo jak je to?Ale byla by to jistě hezká kombinace,žlutá růže a fialová levandule.Hezká je i ta pinoňka,no tu nemám,musím si někde koupit sazeničku.Cyklostezky máte pěkné,u nás vše přeťala dálnice,ráda mám vyjížďky do přírody,ale u nás není moc dobrý terén.Hrad Hazmburk,rádi bychom se tam také podívali,máme sebou stále pejska,snad by to zvládl.Hezké sváteční pondělí.

    OdpovědětVymazat

VYBRANÝ PŘÍSPĚVEK

LEVANDULOVÉ ♥

Každý rok se těším na voňavá kvítka levandule.......nastal čas..... sklízím a tvořím. Tak tady je moje první levandulové tvoření.......a ...