úterý 30. prosince 2014

Můj web-ohlédnutí..............


Máme tady zimu!
Škoda že sníh nepřišel o vánocích,tak nějak  by je to více připomínalo.
Naše zahrada je pěkně zasněžená,ale jak dlouho vydrží?
Dnes máme již 30.12......předposlední den tohoto roku,to to letí.Tak nějak přemýšlím jaký to byl vlastně rok.
Co mě dal a co mě vzal?
No vzal mě práci.......ale i zároveň dal novou.Říká se.....,,Všechno zlé pro něco dobré"
Tuhle větu si jistě každý z nás řekl mnohokrát.
Věříte v tohle rčení?Pokaždé když se vám semele něco zlého,zjistíte po čase,že díky tomu přišlo i něco dobrého,třeba mnohem lepšího? No tak u mne tedy ano.A jsem tomu ráda a doufám, že to tak vydrží.
No tak to mě vzal,ale i zároveň dal.



Mám vnuka,to asi všichni kdo na mé stránky chodíte víte.
Je to malý,velký klučina.......v únoru mu bude 2,5 roku.Je to můj mazlík a snažím se s ním trávit co nejvíce času.Je to pěkný smíšek a dokáže i rošťačit.Má svá autíčka,vláčky a míče.
Má rád našeho Maxíka a Matese,ale oni se mu občas radši vyhýbají.Ten kdo neví......pes a kocour.
Občas je zatahá,pohrozí,nakrmí.Hlavně Maxík na to  i čeká.Dostává od Adámka granulky,když zjistí že nežral, vezme mističku, posadí se a podává mu pěkně jednu po druhé.......To se našemu Maxíkovi líbí a očekává to i od nás.
No, možná také víte, kdo sleduje častěji můj web, že ráda cestuji po památkách.
Letos to  byly mé oblíbené.....Hrad Bouzov,Stezka korunami stromů,Svatý kopeček-Olomouc a okolí.....tam byla i letošní naše dovolená s koly.Šternberk s nádherným hradem a klášterem.No a dále zřícenina hradu Trosky
Nebyly to jen ty,ale mnoho jiných.Těším se na jaro na další prohlídky památek 

Tady je náš domeček, a k němu patří i naše dvě zvířátka a občas nějaká ta myška,ale pozor!Vždy ulovená naším Matesem,který nám jí samozřejmě přinese ukázat a strašně se tím pyšní.
Asi víte kdo má dům se zahradou, co je to za práci okolo něj.
Zahrada musí být  koníčkem.....jinak to nejde.Pořád je co dělat,hlavně kolikrát si i tu práci přiděláváme.Třeba když si něco nového vymyslím a jak říkám přitáhnu domů.Tím myslím nové rostlinky, třeba v podobě levandule, kterou mám móóóc ráda.
Tady něco k odpočinku.
K posezení slouží naše pergola.......ranní káva...či snídaně.......nádhera.

Co dál?
Vyzkoušela jsem i mnoho nových receptů.
A opravdu stojí za to.Mňam......Vyhrála u mě ciabatta s olivami a sušenými rajčaty.Je jich ale mnohem více,co převažuje jsou slaná jídla

No a tady mé tvoření.
Šití mě letos s háčkováním dostalo.Zato můj velký kůň pletení z papíru postupně ztratil své místo.Ne že by mě to nebavilo,tu a tam něco pro někoho udělám,ale co s tím vším....jak to využít.
Zúčastnila jsem se také několika výměn,
Malá ukázka

Usušila jsem si ze zahrady.....něco na vůni,dekoraci a do polévky a tak.........

No, a takto bych mohla pokračovat ještě dál, ale já to neudělám.Říká se, že,, V nejlepším je třeba přestat" a tak i já končím.Bylo by toho ještě mnoho,ale to si již nechám pro sebe.
Mějte se moc hezky a užijte si poslední dny tohoto roku.
Vaše Marťula


9 komentářů:

  1. tak ja sa teším čo všetko nám ukážeš na ten budúci.....jana

    OdpovědětVymazat
  2. Marťu, moc ráda sem chodím a Tobě přeji krásné a šťastné vykročení do nového roku. Majka

    OdpovědětVymazat
  3. Marti, moc hezky jsi to napsala. Šťastný nový rok :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Marti, prožila jsi úžasný rok, tvůj blog je plný inspirací a já Ti za to děkuji..Jsem ráda tvou čtenářkou a nadále budu.Už teď se těším, co přinese nový rok a do něj ti přeji hodně štěstí, lásky a hlavně zdraví..Inka

    OdpovědětVymazat
  5. Marti, pěkně jsi projela celý rok, ráda ks Tobě chodím na návštěvu a prošla jsem i podzimní výměnou, mám Tvůj blog ráda, měj krásný nový rok Maryša :O)

    OdpovědětVymazat
  6. Martičko, do nového roku vše nej nej, ať se daří ve všem.
    Iva

    OdpovědětVymazat
  7. Milá Marti,chodím k Vám na kukandu už hooodně dlouho,poznala jsem Vás na webu pletení z papíru a vždy jste mi byla inspirací k tvoření,(Vaší velikonoční slepičku z papír.ruliček stejně nikdy nepřekonám):-)).I já jsem ale přestala ruličkovat i když by se mi popravdě hodilo několik krabic a košíčků,ale na Vašem i jiných blozích je tolik inspirací k jinému tvoření,ubrousková technika,háčkování,šití a různé vychytávky a já jako tvor zvídavý chci samozřejmě všechno vyzkoušet.Takže se u nás doma najdou dvě krabice nádherných ubrousků,bedna hotových ruliček, většina už obarvených,pak nějaká šikulka na svém blogu zveřejní návod na bezprsťáky psaný tak že ho pochopím i já která háčkovala naposledy na základce v hodinách rodinné výchovy,následuje úžasný jednoduchý nákrčník,dečka ,dýně,kouzelná muchomůrka,vánoční hvězdička a dečka a tak bych mohla pokračovat dál a dál.Takže v mé tvořící syslírně přibyly příze akrylové,bavlněné,super látky na andělky a zajíčky a slepičky a ...atd...A myslím že to tak má být že chceme pořád zkoušet a učit se něco nového.Chci Vám popřát krásného Silvestra a v Novém roce hodně zdraví,štěstí a chuti do nového tvoření,díky za možnost nakukování do Vašeho soukromí.Hzký večer, Milada

    OdpovědětVymazat
  8. Velmi pekne si to zhrnula :-) prajem krasny a stastny novy rok :-)

    OdpovědětVymazat

VYBRANÝ PŘÍSPĚVEK

LEVANDULOVÉ ♥

Každý rok se těším na voňavá kvítka levandule.......nastal čas..... sklízím a tvořím. Tak tady je moje první levandulové tvoření.......a ...