čtvrtek 10. srpna 2017

Naše výlety


KŘEČOVICE VE FILMU
poznáte o  který známí film se jedná?
Slavná komedie se v Křečovicích natáčela celé jaro i léto. Kdo z místních nehrál v komparzu na pohřbu nebo na tancovačce, alespoň vypomáhal technikům s rekvizitami. Na premiéru komedie se v roce 1985 obyvatelé Křečovic vypravili autobusem do pražského kina Sevastopol.

dočtete se zde
http://prostor-ad.cz/pruvodce/pjih/krecovice/krecovice.htm

Památník skladatele Josefa Suka (1874–1935) se nachází v domku, kde Josef Suk strávil podstatnou část svého života. Domek nechal postavit skladatelův otec v roce 1895, aby zde Josef Suk, tehdy již proslulý člen Českého kvarteta, mohl pobývat po náročných koncertních cestách. Sem se Josef Suk uchyloval v době svých životních krizí, tady nacházel klid a soustředění na kompozici. Do Křečovic za ním přijížděly také další významné osobnosti hudebního života, mj. i Antonín Dvořák nebo později Václav Talich. Na sklonku svého života, kdy Josef Suk již nebydlel trvale v Praze, ale odstěhoval se do Benešova, uvolnil domek pro rodinu svého syna ing. Josefa Suka. Ten zde po skladatelově smrti zřídil památník, který odkázal v r. 1951 státu.

A JEDEME DÁL
směr OSEČANY

ROZHLEDNA DRAHOUŠEK
Rozhledna nabízí kruhový výhled. Vidět je možno např. město Sedlčany, Obec Křečovice, Vysoký Chlumec, a vůbec Benešovsko a Sedlčansko. Za velmi dobré viditelnosti je vidět i část Českého středohoří.


Rozhledna Drahoušek se nachází na stejnojmenném kopci, vysokém 504m, který se tyčí nad obcí Osečany. Byla postavena v roce 2004. Výška rozhledny je 48metrů, výška vyhlídkové plošiny je 32metrů. Nahoru se dostanete po 168 schodech.

Z ROZHLEDNY
na
ZÁMEK RADIČ
Původní renesanční tvrz vyhořela po roce 1665 a kolem roku 1680 byl postaven čtyřkřídlý raně barokní zámek s bohatou štukovou výzdobou a malbami. V zámecké zahradě se nachází barokní kaple Navštívení Panny Marie, před kaplí stojí sochy sv. Jana Nepomuckého a sv. Víta z roku 1713, pocházející z dílny J. Brokofa.
Více se dočtete ZDE






TADY náš výlet končí
mějte se 
Marťula

5 komentářů:

  1. Vy jste toho zvládli :-). U nás je nejkrásněji. Krásné léto, Kája.

    OdpovědětVymazat
  2. Marti, navštívili jste toho dost. U nás je krásně a je co vidět.

    OdpovědětVymazat
  3. Zase krásný výlet moc hezky zdokumentovaný.
    Hezké další letní dny!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  4. Hezký výlet. Píšu si do paměti - z Prahy to nemáme tak daleko...

    OdpovědětVymazat
  5. Tak o tomto zámku jsem neměla ani tušení - díky za námět na výlet. :-)

    OdpovědětVymazat

VYBRANÝ PŘÍSPĚVEK

LEVANDULOVÉ ♥

Každý rok se těším na voňavá kvítka levandule.......nastal čas..... sklízím a tvořím. Tak tady je moje první levandulové tvoření.......a ...