INGREDIENCE:
250 ml mléka
lžičku cukru
1 lžičku soli
3lžíce oleje
1 celé vejce+žloutek
1/2 kostky droždí
500 g hladké mouky
DO TĚSTA JSEM SI PŘIDALA SLANÁ SLUNEČNICOVÁ SEMÍNKA
(půl sáčku)
Na rohlíky jsem pár minutek před dopečením dala slabé plátky sýra LANDAMERU
Ten kdo si připravuje těsta v domácí pekárně......určitě má prostudovaný
Postup přidávání surovin do pekárny
Krásně prohnětené a nakynuté těsto z domácí pekárny jsem vyndala na vál(už jsem jej nepropracovávala)....vál jsem mírně pomoučnila......těsto rozdělila cca 14-15 dílků(podle toho jak chcete rohlíky velké)Těsto se nelepí.Potom pomocí válečku vyválela placky ve tvaru elipsy a stáčela a stáčela až vytvořila rohlíky......dala na plech vyložený pečícím papírem...cípem dolů,aby se rohlíky neotevřely....nechala nakynout cca 30 minut......pak pomašlovala rozšlehaným vajíčkem a vložila do vyhřáté trouby na 200stupňů cca 10 minut.....pak snížila teplotu cca 170 stupňů a nechala dopéci....dvě minutky před vyndáním jsem na zlatavé rohlíky pokladla sýr,aby se roztekl.
Takto dopadne rohlík,který se neotočí cípem dolů
Tak dobrou chuť
Marťula
Ty teda vypadají skvostně, zrovna k nakousnutí. A voní mi až sem.
OdpovědětVymazatHezký den! I když tady u nás je zatím mokrý, prší. Vláha je potřebná, jen aby jí zase nebylo moc. :-)
Hanka
Povedené rohlíky...Ilča
OdpovědětVymazatVypadají skvěle!Děkuji za recept.Věra
OdpovědětVymazat