čtvrtek 14. dubna 2016

Ze zahrady.......

U nás na zahradě

Tak na to jsme čekali.....kdo vlastní kousek té zahrady ví o čem je řeč.Tolik očekávané jarní počasí...i když není to ještě ono.Jeden den hezky,sluníčko vykukuje a pak i dokáže příjemně svítit,druhý den pod mrakem,chladno a nějaký ten deštík na obzoru.
A právě tak tomu je u nás dnes,včera moc hezky,dnes ty mraky a chladno.
Fotky které jsem zde vložila jsou právě ze včera,to bylo hezky a tak jsem se mohla na zahradě patřičně vyřádit.Nejdříve přišla na řadu sekačka a pak to ostatní nářadíčko které na zahradu patří.

                                                                 Krásný květ magnolie
Tento druh nakvétá jako první z magnólií,obvykle v dubnu,a proto také bývá nejvíce poškozován jarním mrazíkem.Sněhově bílé,vonné květy jsou v průměru asi 8 cm široké.

Nádherně začínají rozkvétat skalničky.
Hortenzie
Patří k mým oblíbeným keřům.
Tyto dvě rostliny jsem si   kdysi koupila v květináči,byly opravdu malé, spíše na ozdobu....ale pak mě to nadalo a já je vsadila do zahrady,čekala zda přes zimu vydrží.Ta nalevo je růžová...drobnější květy.Ta napravo je velkokvětá červená a z té mám největší radost.Jsou v polostínu,dobře zalévané a hnojené.Krom těchto dvou keřů jsou na zahradě již staré hortenzie  modré a bílé.V době kdy jsou ale až tropické teploty hodně trpí.
Tady je náš hlídač Maxík.

Pepíno a kiwi
Oblíbená rostlina s chutí cukrových melounů.
Každoročně si ZDE objednávám.
Loni k němu přibylo KIWI a FÍKOVNÍK

Pepíno                                                Kiwi

Tulipán
Hezký den Marťula

15 komentářů:

  1. Kiwi i fíkovník by mne velice zajímali, ale mám obavy, zda by v našich podmínkách plodili. Už máte Marti zkušenost s pěstováním ?
    Ála

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na kiwi jsem zvědavá jestli se podaří jak se píše.Fíkovník má soused a plody má.Jeho fík je ale starší,tak si budu muset počkat.

      Vymazat
  2. Marti, nádherná zahrada!! ( a ta bílá Magnolie...)
    krásné jaro Jarka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Magnólie je moc hezká a zahrada tak nějak dle možností.
      Děkuji a měj hezký den Marťula

      Vymazat
  3. Moc krásná zahrada, Marti! Dobře vím, že s rostlinami to ty umíš!
    Posílám pozdravy, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Helenko
      No ne vždy mě ale poslouchají,doufám, že se nebudou opakovat taková sucha jako loni.To vše tak strašně trpělo a voda nebyla.
      hezký den Marťula

      Vymazat
  4. Marti pěkně Ti to na zahrádce kvete bílá Magnolie tá je nádherná,co se tyká Hortenzií tak mi letos přes zimu zahynuly tři,mám je moc ráda ale když jsou taková horka jako byly v loni tak se ani nedivím mají rády hodně vláhy,a u nás vody nebylo.Jinak Tvůj blog je moc pěkný ráda k Tobě chodím nakukovat. Přeji Ti pohodové a slunečné jarní dny! Luďka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj
      No právě píši že voda a to úmorné vedro loňské zahradu doslova zdevastovalo.Hortenzie trpěly a proto ty starší teď špatně obrůstají.

      Vymazat
  5. Marti Tvoja záhrada je rozprávkovo krásna a tej práce na nej... no si šikulka. Veľmi dobre viem koľko to chce námahy mať tak čistu nádhernu záhradu, klobuk dole. Popzdravujem a prajem krásny týždeň.

    OdpovědětVymazat

VYBRANÝ PŘÍSPĚVEK

LEVANDULOVÉ ♥

Každý rok se těším na voňavá kvítka levandule.......nastal čas..... sklízím a tvořím. Tak tady je moje první levandulové tvoření.......a ...