středa 26. září 2012

Výlet

Zámek Loučeň
Podzim přeje setkáním s princeznou,lovci i rytířem.

Zámek Loučeň je romantickou barokní památkou s původními interiéry. Obklopuje ho rozlehlý anglický park, který před nedávnem obohatil jeden celoevropský unikát - totiž soubor 11 labyrintů a bludišť. Zámek nabízí prohlídky zásadně s kostýmovanou postavou, speciální dětské či čokoládové prohlídky, ale i pikniky v zámeckém parku a soutěže a programy o zámeckých slavnostech pořádaných vždy první sobotu v měsíci.
Vchod do zámku
Možná již letošní poslední návštěva zámků.Počasí přálo a výlet se vydařil.

Vnitřní prostory(jídelna)
Provázela nás průvodkyně v kostýmu princezny.
Velice dobrý výklad-byli jsme pouze 4.

To je jediné co si můžete na zámku vyfotit.
Prosím posaďte se, zněly její slova.Seděla jsem za stolem, a musím říci ,že to bylo opravdu příjemné posezení.Scházela pouze ta hudba a jídlo, a bylo by to super.

Další naše zastavení bylo v ZOO CHleby.
Je to jedna z nejmenších zologických českých zahrad.Je to zahrada soukromá.

Nachází se v obci Chleby nedaleko Nymburka

Zoologická zahrada Chleby byla založena jako obecně prospěšná společnost 5. června 1997 na místě bývalé fary v obci Chleby na Nymbursku. Vznikla ze soukromé sbírky exotického ptactva Ing. Reného Fraňka, jenž je dodnes jejím ředitelem, a byla postupně doplňována o další druhy zvířat i vzácných rostlin.

Papuch se moc zlobil,asi neměl náladu


Opice pokousala návštěvníka ZOO
(klikněte na ZOO)

Tady je do sbírky turistická znamka

1 komentář:

  1. Marti, krásný výlet! Zámek vypadá krásně, posadit se za zámecký stůl - to je pane příležitost! A ta zoo je moc roztomilá a hezká...a mají moc pěknou turistickou známku:-)

    OdpovědětVymazat

VYBRANÝ PŘÍSPĚVEK

LEVANDULOVÉ ♥

Každý rok se těším na voňavá kvítka levandule.......nastal čas..... sklízím a tvořím. Tak tady je moje první levandulové tvoření.......a ...