pátek 13. září 2013

Od všeho trochu

Právě rozkvetlý květ leknínu.Květ se drží nad vodou na stonku a vytváří nádherný odraz na vodní hladině.Možná už je letos poslední.Pomalu a jistě se budeme zase připravovat na podzim a vzpomínat na krásné letošní letní dny plné slunce.Na dovolenou a tak.......Bude více času na nějaké to posezení z háčkem,jehlicemi nebo u šicího stroje.

Výlet


ZOO PARK ZÁJEZD(použito z webové stránky)


Jsme malý, ale zaběhnutý zoopark s více než 30 druhy zvířat. V obci Zájezd, 10km severně od pražského letiště, chováme zvířata od roku 1998. Pro veřejnost jsme náš areál zpřístupnili 1. května 2010 a od té doby jej stále rozšiřujeme. Uvidíte u nás například slunící se skupinky tří druhů lemurů, klokany, kočkodany nebo velblouda Áju. Líbí se u nás nejen návštěvníkům, ale i zvířatům, což ukazuje mnoho našich úspěšných odchovů.





Již jednou jsem zde vkládala orchideje, které vlastním a že jich není málo.Některé kvetly,jiné zase rozkvétají.Obdivuji u některých obří květy a doslova hrozny květenství.
Stále a  bohatě kvetou. 
Všechny jsou moc hezky barevné,ale mou favoritkou je bílá se žlutým prostředkem. a pak tmavě vínová(vlevo na obrázku).Dárek od kolegyň.Doufám,že mě ještě dlouho budou zdobit moje okénka.
Ještě že mám širší parapety.Letos jsem všechny přesadila,nějak se rozrostly a květníky jim byly malé.Stále hnojím na list a jednou týdně je posazuji do lavůrku z vodou na cca 2.hod.
Adámek a zvířátka .Maxík má Adámka moc rád .Snaží se ho hlídat,následuje ho na každém kroku,ale občas se radši dívá zpovzdálí a to když ho Adámek potahá za ocásek.Jinak jsou kamarádi.Koho má ale Adámek také rád je kocour Mates.

Astry a cinie
Letní sucha dala rostlinkám aster a cinií dosti zabrat,až teď začaly rozkvétat.
Dozrávají plody Pepina a hroznové víno.
Stále kvete citrus .
Přeji všem hezké dny plné pohody
Marťula


VYBRANÝ PŘÍSPĚVEK

LEVANDULOVÉ ♥

Každý rok se těším na voňavá kvítka levandule.......nastal čas..... sklízím a tvořím. Tak tady je moje první levandulové tvoření.......a ...