sobota 28. ledna 2012

♥♥Dnešní slevová 20% akce v odd.Bauhausu♥♥


Dnešní nákup se slevou v Bauhausu.
Citrus -koupila jsem si poprvé,ještě jsem ho nikdy nepěstovala, tak snad ty plody ,které na něm jsou vydrží než uzrají.

Původ

Malý Mandarin jako ovoce z Orientu, Calamondin běžně pěstovaných pro okrasné účely. Tato odrůda je velmi kultivovaný na Filipínách, Havaj, USA a Evropě a je často dávána jako dárek během čínského Nového roku znamenat štěstí. Listy jsou malé a husté, což stromu pokutu texturální vzhled a plody jsou malé, kulaté a oranžové v plné zralosti. Široce použitý jako dům nebo terasu rostliny, plody jsou velmi kyselé, když jedl syrové, ale mohou být zpracovány na konzervy a džemy.

Kvetoucí / Plodová

Calamondin vytváří intenzivně voňavé květy od března. Ovoce zraje v listopadu a může zůstat na stromě po dobu delší než šest měsíců. Plody rostou až 4 cm v průměru a mají velmi jemné kůže, která uvolní jak ovoce dozrává. Listy jsou malé a tmavé zelené se zakulacenou špičkou.


Jak by měly vypadat plody

Narcisky


Campanula blau klienbl
Zvonek stejnolistý-ženich

Umístění

Slunečné, světlé nebo polostinné místo. Vhodné je chladnější prostor avšak v zimě vždy nad 10 C. Dříve se umísťovala často mezi okna.

Péče

Osvědčená rostlina našich babiček. Nenáročná na zálivku, běžné občasné hnojení. Snáší i velmi radikální zpětný řez.

Ostatní

Kromě bílé a modré se dnes vyskytují kultivary v odstínech fialové, mini a plnokvěté odrůdy.

čtvrtek 26. ledna 2012

♥♥♥Jen tak♥♥♥


Včera byly květiny, a dnes vás vezmu trochu do soukromí Je nádherné slunečné  počasí,které mě vytáhlo s odpočinku po noční službě.Sluníčko začalo vykukovat již ráno,když jsem absolvovala tu povinnou procházku s Maxíkem.Také jsem stačila naškrobit tu druhou bordurku do poličky,kterou jsem přes noc dodělala.Teď pracuji na ubrousku a malých prostíráních.Tento týden je pracovně pro mě volnější a tak na tvoření aj..je více času, a taky prohlížení mích oblíbených web stránek

Bordurka je na poličce přilepená oboustrannou páskou.


Možná bude i třetí řada,dělám dle fantazie.

Obývací pokoj








Popis


Vkládám popis dečky(obdélník) pro Majdu a ostatní.Jde o spojování čtverečků.

středa 25. ledna 2012

♥♥Hyacint a růžička♥♥



Každoročně si kupuji cibulky,,Hyacintů"´buď po jedné a nebo více zasazené.Nádherné jsou i tulipány a narcisy.Už se těším na jaro,na petrklíče, rozkvetlé stromy,zahradu,posezení venku a na lilie od KvětuškyNo je toho tolik,ale nic se nemá uspěchat je ještě pořád zima.

Růžička stromková-jedno poupě

Ibišek

♥♥Maxík a jeho procházky♥♥


Náš Max miluje procházky, a taky si o ně umí pěkně říci.Každý den musí alespoň na malé čmucháníčko(tak tomu říkám já).Snažím se s ním chodit na delší trasy, a mezi ně patří i cvičát,to je jeho.Panička má dobrůtky v kapse,to on moc dobře ví,a taky za ně udělá vše co je po něm žádáno.Těší se na svého páníčka,kterého dovede dobře poslouchat,večer číhá ,a stačí říci ,,páníček" a maže k vrátkům.To je ale vítáníčko,a  té radosti,když vidí jak bere vodítko a ví,že zase půjde.




úterý 24. ledna 2012

♥♥Trochu šití♥♥



Brouzdáním po webech s nádherným tvořením, ať již háčkování,šití,pletení.......jsem se inspirovala obdélníkovým šitým ubrusem s háčkovanou bordurou.Již před vánoci jsem si zakoupila režnou látku k tomuto účelu.Dnes na ni došlo.Počasí je dnes opravdu špatné-déšť se sněhem,zamračeno a já mám dnes volno.Tak jsem zasedla k šicímu stroji, a ušila ten obdélníkový ubrousek a dvě prostírání,které obháčkuji bordurou.Motiv ještě musím vybrat,nechci nic složitého.

Protože látky je dosti ,ušila jsem dva pytlíky. a strojově na ně vyšila srdíčka.Tam kde se protáhne šňurka bude také háčkovaný lem.


♥♥♥Ocenění♥♥♥♥



Dnes můj web dostal dárek od KVĚTUŠKY v podobě ocenění.Moc jí za něj děkuji,jsem ráda a vážím si ho.


I já chci udělat radost a proto ocenění posílám dál.

                Mariece-Marušce http://marieka.blog.cz/
                Blanka                  http://tocomebavi.blog.cz/
                Kudy-kam           http://kudy-kam.blogspot.com/
                Kamínek na cestě http://kamineknaceste.blog.cz/
                Martina                http://www.kubka.blogspot.com/

Ocenění si zaslouží všichni které mám ve svých oblíbených-jak tak sleduji hodně ocenění je již rozdáno.

pondělí 23. ledna 2012

♥♥Pečený čaj,♥♥



Druhá várka ovocného pečeného čaje
Složení:mandarinky,pomeranče,grepy citrón a ananas-trochu cukru.
Tento čaj je bez koření,jako je hřebíček,skořice......Cukru jsem dala velice málo.Předcházející čaj jsem měla s jablky a švestami a dala jsem tam pouze skořici.Nemám ráda moc navoněné čaje.Protože tento není opravdu moc sladký dá se do něj přidat i trochu medu.

A zde slíbená  mnou háčkovaná bordura s měnitelnou stuhou v poličce.Druhá se háčkuje a pak ještě dvě menší.


♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥Srdíčka♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥



Srdíčka z KIKA
Při pátečním nákupu na víkend jsem zavítala do KIKA,a přesto že jsou slevy.....okukovala jsem látky metráž,no výběr  nic moc ceny odstršující.To co by se mě líbilo tak od 500 kc výše.

Takže jsem se dostala pomalu ke kase a upoutala mě zde dekorace srdíčka.


Další srdíčko-to jsem již měla

Ještě mezi mé oblíbené patří tento koník

čtvrtek 19. ledna 2012

Ponožky-pokračování.

Smajlíci ke stažení: Počasí: Déšť
No dnes je ale tedy u nás počasí !Včerejší slunečný den vystřídal hustý déšť a zamračeno.No nic uvařila jsem si zbytek moc,moc dobrého pečeného čaje,přivítala jsem se se zvířecími miláčky a usedla k dopsání popisu na háčkované ponožky.Snad popis bude srozumitelný a pochopíte jej.
Tak a přejdeme k popisu.
Ještě vám vkládám obrázek, který je docela důležitý,(popisy použity z časopisu) a zapoměla jsem na něj.Je to úplný začátek háčování, kde vlastně je znázorněno přidávání 4 ok, a kde je střední oko,pravé střední oko,nárt a chodidlo.


Pro délku nohy háčhujeme tolik řad,kolik jich potřebujeme(já zkoušela na své noze).
Pak háčkujeme pro nárt a patu v každě následující kruhové řadě do oka před a za pravým středním okem a oka před a za levým středním okem po 2 pol. dl.sloupkách.toto přidávání opakujeme asi 3krát.v každé kruh.řadě.
Poklop háčkujeme podle popisu(obrázek opět použit z časopisu )
V 1.řadě poklopu společně protáhneme na začátku a konci 2kr.sloupky.Pozor háčkují se krátké sloupky.
Vpíchneme do posledního oka poklopu,protahneme přízi,pak vpíchneme do následujícího oka postraního okraje paty,protahneme přízi,pak nahodíme a protahneme všechny smyčky na háčku.Práci otočíme, a hned háčkujeme do naposledy uháčkovaného oka 1kr.sl.Pokračujeme dle popisu.

Když uháčkujeme poklop nad 15 oky,dále háčkujeme holeň(ta začíná s koncem poklopu).
V popisu je ,že se ujímá dle velikosti od jednoho do třech ok .Já jsem neujímala, a háčkovala dále po obvodě.

Nevím, je to jen hokus pokus.Tady je moje ponožka,kterou nechám jako kotníčkovou.

Sedí docela dobře.V časopise je samozřejmě tabulka ok na různé velikosti.ale to se určitě mění sílou použité příze na háčkování.Vzoreček na ponožce se mě velice líbí a určitě by se dal použít na různé háčkování.Byl by hezký na takové teplé vestě bez rukávů.

VYBRANÝ PŘÍSPĚVEK

LEVANDULOVÉ ♥

Každý rok se těším na voňavá kvítka levandule.......nastal čas..... sklízím a tvořím. Tak tady je moje první levandulové tvoření.......a ...