pátek 1. června 2012

♥♥Čtvereček♥♥



Jen tak samostatný čtvereček-malé prostírání.........Další má zkouška uložených háčkovaných motivacích,které mě u vás zaujaly.
Háčkováno ze sněhurky.


Kytičku uděláme dle obráz.popisu a dále pokračujeme -otočíme do rubové strany a do krátkého sloupku uháčkujeme pev.oko,poté 4řet.oka a opět další pevné oko do kr.sloupku.Toto opakujeme kolem dokola celkem(12)
Opět otočíme na líc-uháčkujeme pevné oko.Do první dirky-okénka uháčkujeme 3dl.sloupky,3 řet.oka,3sloupky.(první dl.sloupek nahrazujeme 3řet.oky)
Do druhé a třetí dírky-okénka uháčkujeme po4.dl.sloupcích a další okénko je opět jako první.Háčkujeme kolem dokola,řadu uzavřeme(protažením ok).Máme vytvořen čtverec.
Další řada a ostatní následující se háčkují tak ,že uháčkujeme zase 3řet.oka(jako 1dlou.sloupek)pokračujeme dl.sloupky  až do rohu k dírce do které uháčkujeme 2dl.sloupky, 3řet.oka,2dlou.sloupky a pokračujeme dále dl.sloupky k dalšímu rohu  a vše opakujeme do konce , oka protáhneme a háčkujeme další a další řady do požadované velikosti.

4 komentáře:

  1. Marti opět hezká kombinace barev-- a moc děkuju za návod --určitě vyzkouším.Přeju ti krásný víkend plný pohody a tvořivé nálady a už se těším na další tvé tvořeníčko.Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky
      Snad se dá popis pochopit.I já ti přeji hezký víkend Marťula.Zřejmě pojedu na výlet.

      Vymazat
  2. Krásné a moc hezounky nafocené!Michaela

    OdpovědětVymazat
  3. Díky Michaelo
    Ta růže moc krásně voní.

    OdpovědětVymazat

VYBRANÝ PŘÍSPĚVEK

LEVANDULOVÉ ♥

Každý rok se těším na voňavá kvítka levandule.......nastal čas..... sklízím a tvořím. Tak tady je moje první levandulové tvoření.......a ...